ABD uçak gemisi Doğu Akdeniz'de! Türkiye'nin isteğine bağlı...

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı (EUCOM), USS George H. W. Bush uçak gemisinin, Türkiye’nin talebi halinde yardım için pozisyon almak üzere Doğu Akdeniz’e konumlandığını duyurdu.

ABD uçak gemisi Doğu Akdeniz'de! Türkiye'nin isteğine bağlı...
ABD uçak gemisi Doğu Akdeniz'de! Türkiye'nin isteğine bağlı...
GİRİŞ 10.02.2023 23:38 GÜNCELLEME 11.02.2023 00:20
Bu Habere 223 Yorum Yapılmış

EUCOM, ABD’nin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler için Türkiye’ye gönderdiği arama kurtarma ekibi ve diğer yardımlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

ABD Donanması'na bağlı USS George HW Bush uçak gemisi Türkiye’ye doğru yola çıktıABD Donanması'na bağlı USS George HW Bush uçak gemisi Türkiye’ye doğru yola çıktı

Açıklamada, daha önce Atina’da demirli olan ve Akdeniz’e gönderilen USS George H. W. Bush gemisine ilişkin “George Herbert Walker Bush Uçak Gemisi Taaruz Grubu, 7 Şubat'taki bildirimin ardından saatler içinde Doğu Akdeniz'e intikal etti ve lojistik, tıbbi ve rotatif hava ikmal desteği sağlamaya hazır.” ifadesi kullanıldı.

AA muhabirinin askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, gemi Rodos adası açıklarında, uluslararası sularda konumlandı.

Açıklamada, EUCOM karargahından bir ekibin arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 9 Şubat’ta İncirlik Hava Üssü'ne geldiği belirtildi.

"İNCİRLİK ÜSSÜ'NE EK HELİKOPTERLER GÖNDERİLİYOR"

İncirlik’te konuşlu ABD helikopterlerinin de bölgede arama kurtarma çalışmalarına katıldığı kaydedilen açıklamada, “İncirlik Hava Üssü'ne, Black Hawk ve CH-47 Chinook tipi helikopterler de dahil olmak üzere ek helikopterlerin gönderiliyor.” bilgisi verildi.

EUCOM’un Türkiye’ye yapılan insani yardımları komuta etmek üzere ABD Avrupa ve Afrika Donanma Kuvvetlerini görevlendirdiği belirtilen açıklamada, ABD’nin yardımlarının askeri koordinasyonu için ABD Donanma Çıkarma Kuvvetleri Avrupa Komutanı ve 2D Deniz Piyadeleri Sefer Tugayı Komutanı Tuğgeneral Andrew Priddy'nin 9 Şubat’ta Türkiye’ye gittiği aktarıldı.

Peş peşe uyardılar! ABD gemisi Türkiye'ye gelirse bunlar olurPeş peşe uyardılar! ABD gemisi Türkiye'ye gelirse bunlar olur

ABD'DEN MÜTTEFİK VURGUSU

Açıklamada sözlerine yer verilen EUCOM Komutanı Orgeneral Christopher G. Cavoli "Bir müttefik veya ortak ülke, felaket ve trajik insan kaybıyla karşı karşıya kaldığında, ABD bu ulusun ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yanıt vermek için bir an bile tereddüt etmez." ifadelerini kullandı.

Cavoli, arama kurtarmadan tıbbi ve insani yardıma kadar EUCOM’un, Türkiye’ye yardım sağlamak üzere ABD devlet kurumlarıyla birlikte çalıştığını vurguladı.

ABD’nin tatbikatında tuhaf senaryo: ‘Depremden sonra kırmızı ülke işgal edilecek!’ABD’nin tatbikatında tuhaf senaryo: ‘Depremden sonra kırmızı ülke işgal edilecek!’

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 223
  • Biz Bize Yeteriz 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz Bize Yeteriz
    Cevapla
  • SivriBiber 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman ha sakın gelmesin, senden gelecek hayır Allah'dan gelsin
    Cevapla
  • Urfali 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelir dolanir gider eski turkiye yok hem kor edilir hem batirilir . Abd bunun farkinda
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    en kaz altında binlerce insan kurtulmayı bekliyor her geçen saniye bile çok arama kurtarma çalışmalarına hız versinler
    Cevapla
  • fikir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu tür ağırlıktaki malzemeyi uçaklamı getircekler önemli olan rus birlikleri ve abd nin orada çatışmaması bunuda yapabilirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?