Türkiye'ye anlamlı destek: Bir ülke daha ulusal yas ilan etti!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık deprem felaketleri sonrası Arnavutluk’tan Türkiye’ye anlamlı destek geldi. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, 13 Şubat Pazartesi günü ulusal yas günü ilan etti.

GİRİŞ 11.02.2023 06:08 GÜNCELLEME 11.02.2023 09:58
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Türkiye, 6 Şubat 2023 günü "asrın felaketi" olarak tanımlanabilecek depremlerle karşı karşıya kaldı. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık sarsıntılar 10 ilde yıkıma neden oldu. Binlerce vatandaşımız yaşamını yitirdi.

Türkiye, felaket sonrası yaralarını sarmak için canhıraş bir mücadele örneği sergilerken dünya da tek yürek oldu.

60'tan fazla ülke arama kurtarma çalışmaları için yardım talebinde bulundu. Uçaklar peş peşe kalktı, sahra hastaneleri kuruldu.

Balkanlar da Türkiye için kenetlendi. Kosova, Makedonya, Bosna Hersek seferber oldu. Arnavutluk'ta ulusal yas ilan edildi.

Edi Rama

ARNAVUTLUK'TAN ANLAMLI DESTEK

Arnavutluk'tan Türkiye'ye anlamlı destek geldi. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, 13 Şubat Pazartesi günü ulusal yas günü ilan etti.

"BENZER FELAKET ARNAVUTLUĞU VURDUĞUNDA TÜRKLER YANIMIZDAYDI"

Başbakan Edi Rama mesjında, "Arnavutluk hükümeti, Türkiye-Suriye sınırında meydana gelen büyük depremin kurbanları için 13 Şubat Pazartesi gününün ulusal yas günü olmasına karar vermiştir. Bir süre önce benzer bir felaket Arnavutluk'u vurduğunda yanımızda olan dostumuz Türkiye ile dayanışma içerisindeyiz" ifadelerine yer verdi.

30 KİŞİLİK KURTARMA EKİBİ

Rama ayrıca pazartesi günü devlet kurumlarında bayrakların yarıya indirileceğini söyledi. Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından Arnavutluk hükümeti, 30 kişilik bir kurtarma ekibi göndermişti.

Bangladeş, KKTC ve Kosova da deprem felaketleri sonrası ulusal yas ilan etmişlerdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Yardim eden her ülkeye tesekkürler diyoruz.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye her ülkeye koşuyor sizlerde yardım etmelisiniz Türkiye yapılan iyilikleri hiçbir zaman unutmaz
    Cevapla
  • OğuzEri 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok isabetli bir karar olmuş. Çünkü Türkiye çok sayıda Arnavut etnikden insanın da ülkesi.
    Cevapla
  • Cezeri 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan'ın da yas ilan etmesini beklerdim. Olmadı. Taa uzaklardan Bangladeş bile yas ilan etti
    Cevapla
  • Saida Mustafazade 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycanin her bir vatandasi deprem haberini duydugu andan beri moreli yerle bir oldu.Azerbaycan zaten yasta.Ilan etmeye luzum yok.Biz hepimiz turkuz.Hepimizin damarlarinda turk kani akiyor.Yureyimiz sizinle,aklimiz fikirlerimiz sizinle,nabzimiz sizinle atiyor.
    Cevapla
  • Ali hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Depremde yaşanan acıyı ,Türk kanı taşıyan her kes .YASTADIR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri