Maraş depremleri sonrası Hollanda'dan Türkiye'ye Suriye çağrısı

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, depremzedelere yardım amacıyla Türkiye ile Suriye arasında geçici olarak daha fazla sınır kapısı açılması için Ankara'yla görüştüklerini açıkladı.

Maraş depremleri sonrası Hollanda'dan Türkiye'ye Suriye çağrısı
Maraş depremleri sonrası Hollanda'dan Türkiye'ye Suriye çağrısı
GİRİŞ 11.02.2023 11:51 GÜNCELLEME 11.02.2023 13:14
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, haftalık basın toplantısında, iki ülke arasındaki sınırda şu anda tek geçiş olması nedeniyle, Suriye'ye yardım ulaştırılmasının zorlaştığını söyledi.

Hollanda Başbakanı, geçici yeni sınır kapıları açılması konusunda Türkiye ile temas halinde olduklarını söyledi.

Hollanda hükümetine göre, deprem sonrası Türkiye'ye uluslararası yardımlar hızla ulaşırken, Suriye içim aynı durum söz konusu değil.

İlk kez dün yardım taşıyan 6 TIR, Türkiye'den Suriye'ye geçebildi.

Başbakan Rutte, "Biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümetiyle mükemmel ilişkilerimiz var ve elbette bundan yararlanmaya çalışıyoruz" dedi.

Türkiye merkezli büyük depremler Suriye'yi de yıktı. Esad rejimi ve muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde toplam 3 bin 553 kişi yaşamını yitirdi, 5 bin 276 kişi de yaralandı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 49
  • mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kapıları açın ki size gelsinler yoksa bizim ülkemize gelecekler... Ahlaksızlar ne yardım yaptınız ki bizimle ne görüşme yapıyorsunuz. Kapıları açarsak açarız açmazsak açmayız.
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    mültecilere yardım gibi bir dertleri yok bunca zamandır şimdimi akıllarına geldi avrupaya istemiyorlardı dert başka uyanık olalım
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlara inanmasınlar ülkeyi karıştırma derdindeler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hin oğlu hin. kapıları açalım ki teröristler ve göçmenler rahat girsin sonra provakastonla bölgeyi karıştırın dimi?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    zıt bellemişler suriyelileri gökten taş düşse hemen suriyeli damgası ne zaman bu kadar gaddar olduk biz ya ,bizim şu 1 haftadır yaşadıklarımızı adamlar yıllardır yaşıyorlar 3 5 kendini bilmez var diye hepsi linçe maruz kalıyor. suç işleyen yakalanıp adalete hesap verir affı yoksa sınırdışı edilir. ülkede suriyeli istemiyorlarmışmış ben istiyorum belki halkın yüzde 60 ıda karşı değil kimseye zararı olmayan suriyelilere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den ABD'de kritik temas! Fuat Oktay: Bazı hazırlıklar yapıldı! Artık zamanı geldi
İsrail'e lanet gösterileri dünyaya yayılıyor - Gazete manşetleri