De Croo: Türkiye ile anlaşıp deprem mağduru mültecileri orada tutalım

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Türkiye ve Suriye’de yaşanan depremin yeni bir mülteci dalgası yaratmasından endişe ettiğini belirterek, mağdurların Türkiye’de barındırılmalısı gerektiğini savundu.

De Croo: Türkiye ile anlaşıp deprem mağduru mültecileri orada tutalım
De Croo: Türkiye ile anlaşıp deprem mağduru mültecileri orada tutalım
GİRİŞ 13.02.2023 08:35 GÜNCELLEME 13.02.2023 08:35
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, katıldığı televizyon programında, "Aramızda bir şeylerin kırılmasını önlemek için bu konuda Türkiye ile iyi anlaşmalar yapmalıyız" dedi.

Belçika'nın depremzedeler için getirdiği vize kolaylığına değinen De Croo, bunun zaten ülkesinde bulunan ve şimdi evleri artık orada olmadığı için geri dönemeyen veya yakınları Belçika’da oturma hakkına sahip olanları kapsadığını anımsattı.

Deprem nedeniyle "5,5 milyon insanın artık evsiz kaldığını" vurgulayan De Croo, Avrupa Birliği ve uluslararası toplumun, mümkün olan en kısa sürede barınma sorununa çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Bu konuda AB Komisyonu ile görüştüğünü anlatan Belçika Başbakanı, depremzedelerin de zaten o bölgede kalmak istediğini savundu.

Bölgede zaten çok sayıda mültecinin yaşadığına işaret eden De Croo, Ukraynalı sığınmacılar ve deprem felaketi ile birlikte daha kalabalıklaştığını belirtti.

Başbakan, "Ancak AB de aşırı kalabalık. Bu nedenle Türkiye ile iyi anlaşmalar yapılmalı" diye konuştu.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 22
  • Türko 1 yıl önce Şikayet Et
    Faşist belçika işine baksın da yazık nedir bu Suriyeli düşmanlığı?Cehalet var,Bu felaketlerden hala ders alamamak var.Ayıp vallahi,bir de müslümanız,türküz dersiniz.
    Cevapla
  • mrly 1 yıl önce Şikayet Et
    akıllı çocuk afferşn lan, davul bizde tokmak sizde olsun di mi, amann konforunuz bozulmasın, ab olarak bize borcunuz 6-8milyar euro'yu ödeyin herşeyden önce..
    Cevapla
  • gökbörü 1 yıl önce Şikayet Et
    burası dünyanın darülücazesimi lan utanmaz adam....
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım Sayın Dışişleri Bakanım; AB ya da ABD'nin, bizimle onlara göre ''iyi anlaşmalar'' yapıp ülkemizi mülteci ambarına çevirmeyeceğinize inanıyoruz. Zaten stoklarımız dolu
    Cevapla
  • sor 1 yıl önce Şikayet Et
    koyun can derdinde kasap et. insanlıktan nasibini almamış insanlık edebiyatı yapan hayvanlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk