Kadirov: Başkomutan emir versin Amerika'ya bile gideriz

Ukrayna tarafının "Rusya, Çeçenleri kullanarak Moldova'yı siyasi işgale hazırlanıyor" iddialarına cevap veren Çeçen lider Kadirov, "Başkomutandan (Putin) emir gelirse Amerika'ya bile gitmeye hazırız; Moldova'yı çok geride bırakırız" dedi.

Kadirov: Başkomutan emir versin Amerika'ya bile gideriz
Kadirov: Başkomutan emir versin Amerika'ya bile gideriz
GİRİŞ 13.02.2023 09:23 GÜNCELLEME 13.02.2023 09:30
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, geçtiğimiz günlerde Moldova Devlet Başkanı Maia Sandu'ya "Moldova'daki siyasi durumu yok etmeye yönelik ayrıntılı bir Rus planı" ele geçirdiklerini söylemişti.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov da Rusya'nın Çeçen birliklerini Rus yanlısı güçlerin (Transdinyester) iktidara gelmesini organize etmek üzere Moldova'ya taşıyabileceği yönünde açıklama yapmıştı.

KADİROV: AMERİKA'YA BİLE GİDERİZ

Söz konusu gelişmeler hakkında konuşan Çeçenistan Cumburbaşkanı Ramazan Kadirov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den emir gelmesi halinde Çeçen birliklerinin Amerika'ya bile gidebileceğini söyledi:

"Başkomutandan (Putin) emir gelirse Amerika'ya bile gitmeye hazırız; Moldova'yı çok geride bırakırız. Ve böyle bir emir tartışılmaz, yerine getirilir. Onu hayata geçirmek için gerekli tüm güce sahibiz."

Kurmaylarıyla bir araya geldiği toplantıda Kadirov ayrıca, "Odessa, Harkov ve Kiev'den geçerek Polonya'ya ulaşacağız" da dedi.

Rusya'dan Moldova'ya tehdit: İkinci Ukrayna olursunuzRusya'dan Moldova'ya tehdit: İkinci Ukrayna olursunuz

MOLDOVA VE RUSYA ARASINDA SON AYLARDA ARTAN KRİZ

Moldova Cumhurbaşkanı Sandu, geçen ay Amerikan gazetesi Politico'ya verdiği röportajda, "ülkesinin tarafsızlık ilkesinden vazgeçerek, NATO'ya katılabileceği mesajını" dile getirmişti.

RUSYA'DAN MOLDOVA'YA "İKİNCİ UKRAYNA" TEHDİDİ

Devlet televizyonu Rossia-24'e konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, "Demokratik sayılamayacak bir seçimle Moldova'da iktidara gelen, aynı zamanda Romanya vatandaşı da olan Cumhurbaşkanı Maia Sandu, NATO'nun isteklerini yerine getirmeye can atıyor. Moldova Cumhurbaşkanı, yakın gelecekte ülkesinin Romanya ile birleşme planları yaptığını da gizlemiyor" diyerek bu politikaya karşı olduklarını kaydetmiş; "Batılı devletler Ukrayna'dan sonra dikkatlerini Moldova'ya çevirmiş durumda. Moldova'yı ikinci Ukrayna yapmak istiyorlar" suçlamasında bulunmuştu.

Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanlığı, Lavrov'un, Ukrayna'dan sonra Batı'nın artık "yeni Ukrayna rolü" için Moldova'yı gözlediği yönündeki açıklamasına tepki vermiş, "Rus Bakanın, gerçeğe dayanmayan ve Rus diplomasisinin bilinen tehdit söyleminin bir parçası olan açıklamalarını kesinlikle reddediyoruz. Moldova Cumhuriyeti'nin izlediği yolun Avrupa Birliği'ne katılma yolu olduğunu Rus tarafına hatırlatmak isteriz" ifadelerini kullanmıştı.

"Moldova'nın siyasi veya jeopolitik tercihlerden bağımsız olarak ​​barış, özgürlük ve demokrasiden yana olduğunu" vurgulanan açıklamada, Rusya dahil dünyadaki tüm ülkelere, Moldova'nın kararlarına saygı gösterme çağrısında bulunulmuştu.

Harita şoke etti: Putin'in nihai planı Ukrayna üzerinden Moldova'ya mı girmek?Harita şoke etti: Putin'in nihai planı Ukrayna üzerinden Moldova'ya mı girmek?

MOLDOVA'DAKİ RUS AYRILIKÇI BÖLGE: TRANSDİNYESTER

Rusya'nın 2014 yılındaki müdahale ile Ukrayna'da oluşturduğu Donbass ayrılıkçı bölgesinin bir benzeri, 1991'den beri Moldova'nın doğusundaki Transdinyester'de yer alıyor. Moldova'daki Rus ayrılıkçıların ayaklanması durumunda, Ukrayna savaşının bir benzerinin burada yaşanması olası. Transdinyester, Ukrayna'ya sınır komşusu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 18
  • 432 1 yıl önce Şikayet Et
    allah din iman nasip etsin amin
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Münafıklık yaygın bir hastalık oldu.Bilumum sömürgeciler içimizden devşirdiklerini tekrar bizlere karşı kullanıyorlar.
    Cevapla
  • Cezeri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu da tam bir kukla.
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına bütün askerlerin Ukrayna'da öldü amerika'ya karşı tek başına mı savaşacaksın
    Cevapla
  • Sasaz 1 yıl önce Şikayet Et
    İslam alemi iki yüz yıldır uykuda devletlerin bir çoğunun başına gelenler satılmış ajanlar birkısmıda iyi niyetli ama içeride düzen tutura mıyor kısaca işimiz çok zor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı