ABD tarihinin en büyük çevre felaketi yaşanacaktı... Patlamada medya susturuldu

Ohio eyaletinde 5 Şubat'ta kimyasal silah olarak kullanılan Fosgen gazı da taşıyan 50 vagonlu trenin kaza yapmasıyla zehirli büyük bir gaz bulutu oluştu. "Ülkedeki en büyük çevre felaketi olacaktı" denilen olay anında basın susturuldu.

GİRİŞ 14.02.2023 13:26 GÜNCELLEME 14.02.2023 13:57

ABD'nin Ohio eyaletinde 1. Dünya Savaşında Fransa'nın Almanlara karşı kimyasal silah olarak kullandığı ölümcül Fosgen gazı da taşıyan yük treninin raydan çıkması sonucu meydana gelen yangın nedeniyle, binlerce bölge sakini tahliye edildi.

ZEHİRLİ GAZLAR 5 GÜN BOYUNCA YAKILDI

Ohio-Pennsylvania sınırı yakınlarında raydan çıkarak oluşan patlama sonrası ekipler daha tehlikeli kimyasalların yayılmasını önlemek için 5 gün boyunca  zehirli kimyasalları kontrollü olarak yaktı.

FOSGEN GAZI NEDİR?

Fosgen gazı  kusma ve solunum güçlüğüne neden olabilen oldukça zehirli bir gaz ve Birinci Dünya Savaşında silah olarak kullanıldı.

25 MİLYON AMERİKALI BÖLGEDE YAŞIYOR

The Guardian'da yer alan habere göre kaza sonrası oluşan patlamanın etki alanında 25 milyon Amerikalı yaşıyor. Eğer patlama bir mil daha doğuda meydana gelseydi Pittsburgh şehir merkezinde yanıyor olacaktı ve on binlerce sivilin tahliye edilmesi gerekecekti.

KAZA BUZ DAĞININ GÖRÜNEN KISMI

The Guardian'a konuşan Demiryolu Çalışanları Birliği'nin (Railroad Workers United) sekreteri Kaminkow yaşanan kazanın buz dağının sadece görünen kısmı olduğunu ifade ederek  "Eğer bir şeyler yapılmazsa, durum daha da kötüleşecek ve bir sonraki raydan çıkma felakete yol açabilir." dedi.

ABD'DE HER YIL YAKLAŞIK 4,5 MİLYON TON ZEHIRLİ KİMYASAL MADDE DEMİRYOLU İLE TAŞINIYOR

ABD Ulaştırma Bakanlığı verilerine göre her yıl yaklaşık 4,5 milyon ton zehirli kimyasal madde demiryolu ile taşınıyor ve tehlikeli madde taşıyan ortalama 12 bin vagon her gün şehir ve kasabalardan geçiyor.

OLAY ANINDA YAYIN YAPAN GAZETECİ TUTUKLANDI

Vali Mike DeWine açıklama yaparken olay yerini canlı yayınlamaya çalışan muhabir Evan Lambert polis tarafından yere itildi ve elleri kelepçelendi.

Videoda  ilkokulun spor salonunda tutuklandığı görülen Lambert 5 saat hapishanede kaldı. Muhabir Lambert daha sonra yaptığı açıklama iyi olduğunu "Vali konuşurken yayınımı yarıda kesmem gerektiği söylendi" ifadelerini kullandı.

PATLAMAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Yetkililer olayda can kaybı ve yaralanma olmadığını belirtirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den son dakika Türkiye açıklaması
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!