AP oturumunda PKK sloganları yükseldi: Müdahale olmadı

AP Genel Kurulu'nda PKK yandaşları slogan atıp paçavralarla gösteri yaptı. PKK yandaşlarının gösterisine herhangi bir müdahale olmadı.

AP oturumunda PKK sloganları yükseldi: Müdahale olmadı
AP oturumunda PKK sloganları yükseldi: Müdahale olmadı
GİRİŞ 15.02.2023 16:56 GÜNCELLEME 15.02.2023 16:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurul oturumu sırasında terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterlerini açarak sloganlar atan terör örgütü PKK yandaşlarına müdahale edilmedi.

Oturumu salonda ziyaretçi bölümünde takip eden PKK yandaşları, Fransa'nın Strazburg kentinde toplanan AP Genel Kurulunda, ekonomi konulu oturumda kürsüde bir milletvekilinin, konu bağlamındaki konuşması sırasında Öcalan lehine Kürtçe sloganlar atmaya başladı.

TERÖRİST BAŞININ POSTERİNİ AÇTILAR

Bunun üzerine oturumun moderatörü ve konuşmacı milletvekili, şaşkınlık içinde yukarı doğru bakarak ne olduğunu anlamaya çalıştı. Slogan atmaya devam eden örgüt sempatizanları, Öcalan posterleri açtı, yukarıdan kürsüye kağıtlar attı.

Moderatör, bir süre protestonun sonlandırılması ve oturuma devam etme çağrısında bulundu. Salondaki görevliler bu esnada yerden kağıtları toplamaya çalıştı.

Olayın devam etmesi üzerine moderatör, oturuma ara verme kararı aldığını duyurdu ve canlı yayın kesildi.

MÜDAHALE OLMADI

Herhangi bir müdahalede bulunulmayan PKK yandaşlarının dışarı çıkarılmaması dikkati çekti.

Ardından AP'nin Genel Kurul oturumlarını düzenleyen biriminden yapılan açıklamada, kargaşaya yol açan bir protesto nedeniyle oturuma ara verildiği bildirildi.

PKK, 2002'den bu yana AB'nin terör listesinde yer alıyor.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    NATO genel sekreteri bak asıl dayanışma burada.
    Cevapla
  • Gizmo 1 yıl önce Şikayet Et
    Köpekleri besleyen zaten ikiyüzlü avrupa ne diyecekki?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak