Türkiye'den büyük skandal sonrası AP'ye sert tepki: Kabul edilemez!

Dışişleri Bakanlığı, "PKK ile iltisaklı şahısların AP'ye bu kadar rahat girebilmeleri ve istedikleri gibi gösteri yapabilmeleri kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 16.02.2023 01:46 GÜNCELLEME 16.02.2023 10:11
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, PKK iltisaklı bir grubun Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurul toplantısını sabote girişimiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün terör örgütü PKK iltisaklı bir grubun, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurul toplantısı sırasında gösteri düzenlediği ve yasama faaliyetlerini sabote ettiği görülmüştür. Terör örgütü PKK ile iltisaklı şahısların AP'ye bu kadar rahat girebilmeleri ve istedikleri gibi gösteri yapabilmeleri kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

"AVRUPA BİRLİĞİ'NİN TERÖRLE MÜCADELEDEKİ ACZİNİ VE SAMİMİYETSİZLİĞİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERMEKTEDİR"

Açıklamada, provokasyon çalışmalarına müdahalenin yetersizliğiyle ilgili, "Bu şahıslara hemen müdahale edilmemesi ise ayrı bir garabettir. Şiddetle kınadığımız bu eylem, Avrupa Birliği'nin ve onun özelinde AP'nin terörle mücadeledeki aczini ve samimiyetsizliğini gözler önüne sermektedir. AP ve diğer AB kurumları bu kayıtsız tutumlarını sürdürdükleri sürece, AB terör örgütü listesinde yer almasına rağmen, PKK'nın AB içerisinde varlığının ve etkinliğinin sonlandırılması mümkün olamaz. Terör örgütü mensubu bu kişilerin, Parlamento binasına kim veya kimlerin aracılığıyla fütursuzca girdikleri mutlaka sorgulanması gereken bir zafiyettir. Benzer bir PKK provokasyonu sonrası, AP Başkanlık Bürosu'nun 21 Kasım 2017 tarihinde oybirliğiyle aldığı kararla, AB terör örgütü listesinde yer alan terör örgütleriyle ilişkili kişi ve grupların AP binalarına girişi yasaklanmıştı. AP'nin, daha önce aldığı bu kararı bugün de titizlikle uygulamasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • Cankurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörün kaynağına kurucu ve hamisine bu olaydan dolayı kızmak ne kadar doğru... zaten sahipleri değiller mi??? Kim kimi neden uyutmaya çalışır ki!!! Hersey ortada...
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa birligi sözde nato mütefiki teröre destegi acik ortada bunlardan dost mütefik olmaz
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupanın dili demokrasi satar aslı ise fitne ve terör sevicilere kucak açar içyüzleri bu . bi duruşları yok özü sözü farklı insanları masumları çoluk çocuğu kadınları katledenleri ülkesi ve ecnebiyeti olmayanları meclislerinde kabul eder sahiplenirler utanmadan basına da biz teröre karışyız zırvalamaları yapar tam bir iki yüzlülük kibirlililk halleri bu...
    Cevapla
  • Tekgözlü kurbaga 1 yıl önce Şikayet Et
    istenmiyor VE SEVILMIYORUZ ZORLAMANIN ASLA IR ANLAMI YOK.
    Cevapla
  • ppm 1 yıl önce Şikayet Et
    En güzel ve temiz sevgi karşılıksız olanıdır !! Gelişen Türkiye'yi sevmiyorlar haliyle ...teknolojisi neredeyse sıfır,dışardan yardım olmaksızın hiçbir iş beceremeyen ,bizim uçak sanayimizi kapattıranlar bizlerden şimdi soğdularsa varsın 100 milyon sene uzak dursunlar,eski Türkiye yok artık ,not al yakında onlar yine kapımızı çalacaklar !!
    Cevapla
  • fahri 1 yıl önce Şikayet Et
    Sence onlar gerçekten biribirini seviyorlar mı? Eğer cevabın evet ise tek gözlü kurbağa kadar bile görüşün yok demektir. Hem onların sevgisiyerin dibine batsın. Onların dinine uymadıkça ne yahudiler ne de hristiyanlar asla senden hoşnud olmazlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gevurdan dost Ayıdan post olmazmış bunu bir kez daha anlamış olduk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu