Avustralyalı gazeteci: Dünyanın hiç bir yerinde böyle misafirperver insanlar görmedim

Avustralyalı gazeteci Allyson Horn, deprem bölgesinde yakınlarını kaybeden insanların yaşadıkları acılara rağmen kendilerine ev sahipliği yapmasından çok etkilendiğini anlattı.

Avustralyalı gazeteci: Dünyanın hiç bir yerinde böyle misafirperver insanlar görmedim
Avustralyalı gazeteci: Dünyanın hiç bir yerinde böyle misafirperver insanlar görmedim
GİRİŞ 16.02.2023 12:14 GÜNCELLEME 16.02.2023 12:14
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

 Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerini takip eden Avustralyalı gazeteci Allyson Horn, afetin, büyüklüğü ve etkilediği alan açısından tahmin edilemeyecek, diğerleriyle kıyaslama yapılamayacak boyutta olduğunu söyledi.

Medya kuruluşu ABC News'in Avustralya ve Orta Doğu Şefi Horn,  deprem haberini alınca Türkiye'ye gelmeye karar verdiğini ve 9 gündür bölgede bulunduğunu anlattı.

Türkiye ve Suriye'yi etkileyen depremlerin ardından İstanbul'dan aktarmalı uçuşla Adana'ya ulaştığını belirten Horn, "Gelir gelmez daha hiçbir yere, otele gitmeden hemen Adana'da enkaz alanına sivillerin etkilendiği yere geldim. Alanda haber çalışmaları yaptık. Güney bölgelerinde durumun daha ağır olduğunu öğrenince Hatay ve İskenderun'a gittim." dedi.

Deprem bölgesinde günlerinin araçta geçtiğini aktaran Horn, enkazlardaki arama kurtarma çalışmaları ve yardım faaliyetlerinden yayınlar yaparak gözlemlerini haberleştirdiğini dile getirdi.

"KIYASLAMA YAPILAMAYACAK BOYUTTA"

Horn, depremlerde binlerce insanın yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, "Diğer deprem veya afetlerle mukayese edilemeyecek büyüklükte. Afetin büyüklüğü, etkilediği alan açısından tahmin edilemeyecek ve diğerleriyle kıyaslama yapılamayacak boyutta." dedi.

Türkiye'de bulunduğu süreçte inanılmaz olaylar yaşadığını kaydeden Horn, şöyle konuştu:

"DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BÖYLE İNSANLAR GÖRMEDİM"

"Hatay'ın Antakya ilçesi, depremden en fazla etkilenen yerlerden biri. Bizi gördüklerinde o kadar zor durumda olmalarına rağmen durumumuzun nasıl olduğunu sorup yemek ve su ikram etmeye çalıştılar. Bir ihtiyacımızın olup olmadığını sordular ki kendileri o kadar etkilenmiş, belki yakınlarını kaybetmiş insanlar. Türk insanının bu davranışları inanılmaz bir deneyimdi. Başka bir yerde karşılaşmadığım kadar nazik, misafirperver insanlar gördüm, bundan çok etkilendim."

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 37
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizler daha insaniz diye geciniyorsunuz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    cerrah bey muhteşem bir yorum yapmışsınız.. tebrik ederim
    Cevapla
  • ayho 1 yıl önce Şikayet Et
    biz savaş anında düşmanın annesi babası üzülürmü diye öldürmeyen kendi yemeğini ikram eden . sevdiğimiz için canımızı feda edebilen insanlarız. bizim genlerimiz farklı allah bize bu özelliği yaradılışta bahşetmiş biz insan gibi insanlarız. bizim kitabımızda zulm etmek yok. tecavüz yok sakat bırakmak yada zevk için cocuk öldürmek yok. bu pis huylar bazılarımıza batıdan bulaştı malesef. batı acımasızdır gaddardır. cocuk dinlemez. yaşlı dinlemez. ac susuz dinlemez. batı hayvandan da hayvandır. ama yıllarca medeniyet diye birileri bize kazık attı
    Cevapla
  • ykazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende iskenderunda 2.gün çalışma yaptım enkazında çalıştıgımız bına sakınlerinin akrabaları bize yemek ikram ettiler ordudan geldiniz misafirsiniz diyerek.
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayretler içinde bırakan Türkleri tüm dünya tanımış olsaydı, bugün dünyada huzurdan, mutluluktan, zenginlikten başka bir şey olmazdı. Yeryüzünde aç ve sefil insan bulunmaz, savaşlar tarihe karışırdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan son dakika İsrail ve Hamas açıklaması! Yeni kararı duyurdular
Anayasa Hukukçusu uyardı! Bu hata tekrar yapılmamalı