Azerbaycan Türkiye'ye 110 kişilik ek arama kurtarma ekibi gönderdi

Azerbaycan, deprem nedeniyle Türkiye'ye 110 kişilik arama kurtarma ekibi daha gönderdi.

Azerbaycan Türkiye'ye 110 kişilik ek arama kurtarma ekibi gönderdi
Azerbaycan Türkiye'ye 110 kişilik ek arama kurtarma ekibi gönderdi
GİRİŞ 17.02.2023 11:00 GÜNCELLEME 17.02.2023 11:00

Azerbaycanlı arama-kurtarma ekipleri, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre illerde de büyük yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından geldikleri enkaz alanındaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı'na bağlı 110 kişilik arama kurtarma ekibi daha Türkiye'ye gitmek üzere Bakü'den yola çıktı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 110 kişilik ekibin ve çeşitli malzemelerin bulunduğu uçak, Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'ndan havalandı. Ekibin Hatay'daki arama-kurtarma çalışmalarına katılacağı belirtildi.

760 KİŞİLİK EKİP GÖREV YAPIYOR

Deprem bölgesindeki arama-kurtarma çalışmalarında sağlık personeli de dahil olmak üzere Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı'na bağlı 760 Azerbaycanlı personel görev alıyor. Azerbaycanlı ekipler Kahramanmaraş'ta yürüttüğü arama-kurtarma çalışmaları sonucunda enkaz altında kalan 53 kişiyi sağ olarak çıkarmayı başarırken, 741 kişinin ise cansız bedenine ulaştı. Ayrıca Kahramanmaraş'ta kurulan 2 sahra hastanesinde şu ana kadar 729 kişi tedavi edildi.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'