Son Dakika... Deprem soruşturmalarında yeni gelişme: Tutuklamalar sürüyor!

Son dakika haberi... Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik yapıldığı belirlenen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda, sorumlulukları tespit edilen 83 şüpheli tutuklandı.

GİRİŞ 17.02.2023 17:16 GÜNCELLEME 17.02.2023 17:16
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik yapıldığı belirlenen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda, sorumlulukları tespit edilen 83 şüpheli tutuklandı.

Başsavcılıklarca resen başlatılan soruşturmalarda, 309 zanlının sorumlulukları tespit edildi.

Yakalanan şüphelilerden 83'ü çıkarıldıkları hakimliklerce tutuklandı, 62 şüpheli hakkında adli kontrole hükmedildi. Ayrıca 8 şüpheli hakkında yakalama kararı, 69 kişi hakkında da gözaltı talimatı verildi.

Başsavcılıkların talimatıyla halen 18 kişi gözaltında bulunurken, şüphelilerden 10'unun hayatta olmadığı belirlendi. Yapılan incelemelerde, 4 zanlının ise yurt dışında olduğu tespit edildi, 24 şüpheli de ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

HIRSIZLIK VE YAĞMA SUÇLARINDAKİ SORUŞTURMALAR 

Cumhuriyet başsavcılıkları, depremler sonrasında bölgede gerçekleşen hırsızlık, yağma, nitelikli dolandırıcılık olaylarıyla ilgili de harekete geçti.

Bu kapsamdaki soruşturmalarda ise 319 olayla ilgili 243 şüpheli saptandı. Bu şüphelilerden 152'si çıkarıldıkları hakimliklerce tutuklandı, 31 kişi hakkında adli kontrole hükmedildi.

Soruşturmalar çerçevesinde 29 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken, 4 kişi ifadesinin ardından serbest bırakıldı, 8 şüpheli ise halen gözaltında bulunuyor.

OSMANİYE'DE TUTUKLU SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye'de yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 1 zanlı daha tutuklandı.

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca kentte depremlerde yıkılan ve çok sayıda ölüme neden olan bina ve sitelerde tespit edilen yapım kusurlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltındaki 2 şüphelinin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 1'i tutuklandı, diğeri serbest bırakıldı. Böylelikle soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 6'ya yükseldi.

Osmaniye'de yıkılan binalarla ilgili tespit edilen yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 16 şüpheli gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen 14 zanlıdan 5'i tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmıştı.

MEHMET ÖZKAN TUTUKLANDI!

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının depremde yıkılan binalara yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Özkan'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Özkan, sevk edildiği adliyede nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Depremde yıkılan ve yargı mensuplarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği binanın 2 yıl önce izinsiz şekilde tadilattan geçirildiği öğrenildi.

13 KİŞİ MALATYA'DA TUTUKLANDI

Malatya'da depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar gözaltına alınan 40 kişiden 13'ü tutuklandı.

35 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ!

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı Merkez İlçe Jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde 1 kişi daha gözaltına alındı.

Önceki gün İsias Otel'in sahibi Ahmet Bozkurt ve oğlu Fatih Bozkurt gözaltına alınmıştı. Jandarma ekipleri son olarak otel yöneticisi olan Efe Bozkurt'u gözaltına alarak, sağlık kontrolü için hastaneye getirildi.

Şahısların sorgulamaları sürüyor.

Azerbaycan Türkiye'ye 110 kişilik ek arama kurtarma ekibi gönderdiAzerbaycan Türkiye'ye 110 kişilik ek arama kurtarma ekibi gönderdi

Trabzonspor’un 'Proteo’lu koreografisi dünya basınındaTrabzonspor’un 'Proteo’lu koreografisi dünya basınında

Deprem tarımı da vurdu: Yüzde 16'sı bu bölgedeDeprem tarımı da vurdu: Yüzde 16'sı bu bölgede

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 52
  • Doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi mutait Keri anladık peki buralara olur veren belediye çalışanları ne oldu onlar serbest hala kaçmadan yakalansın ya
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    hepsini butun mallarina el konacak mallar yok olmasan ve her ølen yarali icin ayri ayri bes ile on milyon dolar para ødemesi gerek bunlarin eger hileli bina yapti kolon kesti ise sonuc da deprem de yikilir bina bøyle mi yikilir cok yer kolan kesen bundan sonra her bina icin øzel icin belgesi alacak sonra belediye gelip yine bakacak suphe olur ise devlet de bakacak bu sistem belediye ve devlettin sistem kayit olacak kafasinda kolon kesen de agir ceza alacak
    Cevapla
  • Sakarya54 1 yıl önce Şikayet Et
    Yetmez onları. denetlemek için maaş alan belediye görevlisi ve hatta başkan sorumlu onları göz altına alınması gerek
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Mallarına el konulsun
    Cevapla
  • Ensar 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece suçlu müteahhitler oh ne güzel dünya , bi tane suçlu lazım kim olsun sen müteahhitsin gel buraya. Orayı imar açan kim , inşaat yerini belirleyen nerde, ruhsat verip yapı kullanma iznini onaylayanlar nerde hatta müteahhitleri bindiği arabaya , üstündeki kıyafete ofisinin lükslüğüne göre değerlendiren ona göre davranan bizlerin suçu yok değil mi, kim daire alırken projesini istedi denetim raporlarınıa baktı kim etraftaki komşulara sordu bu müteahhiti hiç inşaatta gördünüz mü bu inşaatın betonları sulandımı diye biraz suçu kendimizde arayacağız hemen başkasına atmakla bu işten sıyrılamayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!