Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Konakoviç: Daha önce böyle bir şey görmedim

Bosna savaşında askerlik yapmış olan Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Konakoviç Hatay'da gördüklerini açıklamanın mümkün olmadığını söyleyerek "Hayatımda böyle bir şey görmedim" dedi.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Konakoviç: Daha önce böyle bir şey görmedim
Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Konakoviç: Daha önce böyle bir şey görmedim
GİRİŞ 17.02.2023 11:42 GÜNCELLEME 17.02.2023 12:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakoviç, Boşnak halkının depremlerin etkilediği Türkiye'nin yanında olduğunu belirterek, "Güçlü durun, sizin için dua ediyoruz, sizin yanınızdayız. Bu korkunç afette birlikte duracağız." dedi.

"Asrın afeti" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye gelen Konakoviç, Hatay'da  soruları yanıtladı.

Konakoviç, depremin etkilediği bölgelerin başında gelen Hatay'da gördüklerinden sonra konuşmanın zor olduğunu belirtti.

Depremzedelere yardım için Bosna'dan yiyecek ve diğer ürünlerin yer aldığı 50 tırın da Türkiye'ye doğru yola çıktığını aktaran Konakoviç, "Biz çok güçlü bir ülke değiliz, büyük bir ülke değiliz ama Bosnalıların kalbi çok büyük ve insanlarımız bir kez daha bu krizde Türk halkının yanında olduğunu gösterdi." diye konuştu.

Deprem haberini aldıktan sonra şok olduklarını ve büyüklüğünü bilemediklerini söyleyen Konakoviç, depremin büyüklüğünü Hatay'a geldikten sonra gördüğü yıkımların ardından farkına vardığını kaydetti.

"BOSNA SAVAŞINDA ASKERDİM VE İLK KEZ ŞOK OLDUM"

Ülkesinin Türkiye'ye desteğini yineleyen ve depremden etkilenen bölgelerden biri olan Hatay'da gördüklerini açıklamanın mümkün olmadığını kaydeden Konakoviç, "Daha önce böyle bir şey görmedim. Savaş döneminde Bosna ordusunda askerdim ve hayatımda çok şey gördüm fakat ilk kez şok oldum. Yıkılmış binalar, kaybedilmiş hayatlar…Böylesi bir durumda sadece sizin yanınızda olup yapabileceğimiz her türlü yardımı gönderebiliriz." ifadelerini kullandı.

Bakan Konakoviç, "Güçlü durun, sizin için dua ediyoruz, sizin yanınızdayız. Bu korkunç afette birlikte duracağız. Türkiye'nin ne kadar büyük bir ulus olduğunu bir kez daha kanıtladınız." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun basın toplantısında sokakta çay satarak topladığı parayla depremzedelere yardım etmeye çalışan 12 yaşındaki Bosnalı çocuk Benjamin Mehanovic'e değindiğini anımsatan Konakoviç, Bosnalıların bir kez daha kalplerinin ne kadar büyük olduğunu kanıtladığını ve depremzedelere yardım için çok hızlı hareket ettiklerini kaydetti.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • ZÜLKARNEYN 1 yıl önce Şikayet Et
    Acımız büyük ama sabrımız ve cesaretimiz, vicdanımız, merhametimiz ve tekrar ayağa kalkacağımıza inancımızda bir o kadar büyük
    Cevapla
  • Ruhkalp 1 yıl önce Şikayet Et
    Adriyatik denizinden cin seddine kadar bu coğrafya da köklü bir milletiz .Yüce Rabbım bize görev verdi başaracağız TEK DAVA MIZ YUCE ALLAHA BOYUN EGMEK VE EMIRLERINI YASAMAK
    Cevapla
  • memo can 1 yıl önce Şikayet Et
    ruslarin bombaladigi kentlere bakin ve Türkiyedeki yikim fark yok. sifirlanmis cogu yer.
    Cevapla
  • hakın 1 yıl önce Şikayet Et
    sana katılıyorum. fakat şu anki görüntüler ilk günkü gibi değil. arama kurtarma ve dozerlerin kepçelerin enkaz kaldırmaya çalışmaktan dolayı oluşturduğu son durum. netice olarak her türlü çok acı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...