Yunanistan'dan Türkiye açıklaması

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Yunanistan'ın Türk halkına yaptığı yardımı herhangi bir jeopolitik gelişmeye, siyasi konulara bağlayamayız" dedi.

Yunanistan'dan Türkiye açıklaması
Yunanistan'dan Türkiye açıklaması
GİRİŞ 18.02.2023 21:40 GÜNCELLEME 18.02.2023 21:41
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından iki ülke arasındaki ilişkiye yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ın Türkiye'ye gelmesinin ve Türk kamuoyunda oluşan olumlu atmosferin, iki halkın yakınlığını gösterdiğini belirten Dendias, "Türkiye, benzeri görülmemiş bir felaketle karşı karşıya. Bu üzücü felaketin sonuçlarını şuan bilmek ve hissetmek henüz mümkün değil. Türkiye'deki varlığım, Yunanistan'ın Türk halkına olan bölünmez desteğini ve dayanışmasını ifade etmeye yönelik apaçık bir göstergeydi. Gördüğümüz görüntüler şok edici, hissettiğimiz üzüntü tarif edilemez. Depremzedeleri harabelerden kurtarmak için mümkün olan her türlü çabayı gösteren Yunan yardım misyonu üyelerinin verdiği mücadele takdire değerdir. Bu kasvetli ortamda Türk mevkidaşım Mevlüt Çavuşoğlu bizleri özel bir samimiyetle karşıladı ve Yunan Hükümetine, Yunanistan Başbakanına, Yunan halkına şükranlarını ifade etti. Ayrıca Yunan ekiplerin çalışmalarından sıkça övgüyle söz etti. Türk vatandaşlarının sıcak ve içten istekleri aynı sıcaklık ve özveri ile ekiplerimiz tarafından yerine getirildi. Yunan devleti ve toplumunun komşumuza yardım etme konusundaki istekliliği ve buna bağlı olarak Türk toplumunun bu yardımı kabul etmedeki minnettarlığı, unutmamamız gereken temel parametrelerdir. Yunanistan'ın Türk halkına yaptığı yardımı herhangi bir jeopolitik gelişmeye, siyasi konulara bağlayamayız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 20
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanlık yapmayın Amerikanın Fransa nın oyununa gelmeyin Amerikanı. gözü Asya da Avrupa da Orta Doğuda derdi sömürmek alet olmayın biz tarihte herzaman komşuya önem veren yüce kıymetli vicdanlı merhametli milletiz
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman ABD nin gazina gelmeyeceksin. Türklerle iyi geçineceksin. Türklerin insanlığını madem gördünüz bunu iyi degerlendirin. Düşmanımız olmayın.
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizin sözde dostluğunuza ve yardımınıza birileri kanabilir ama ben asla inanmıyorum. Mültecileri denizlerde ölüme terk ettiniz hatta bizzat öldürdünüz. Göçmenlere yaptığınız zulümler belgeleriyle duruyor. Her yerde yaptığınız türk düşmanlığı sizin içinize işlemiş
    Cevapla
  • Drachen 1 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben hayatım boyunca bu Yunan siyasetçiler kadar uyanık olanın görmedim. Böyle korkunç bir durumdan bile kendilerine pay çıkarıp Türkiyeyi aciz gösterme peşindeler . Lan gönderdiğiniz 21 İtfaiyeci , 1 Mühendis 5 doktor 2 köpekle mi hava atıyorsunuz , yinede sağ olun ama yanı başımızda olmanıza rağmen en az yardım gönderen ülkesiniz. Yinede böyle beyanat vererek bizim siyasilere Politika hakkında ders vermiş olursunuz.
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan a ve yunan halkina yaptiklari yardimdan dolayi tesekkürler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zonguldak'ta maden ocağında göçük! Acı haber geldi
Bahçeli, DEM ve PKK'ya sert tepki: Türkiye işgal ülkesi değildir!