NATO'dan 'Türkiye' hamlesi!

NATO'nun Türkiye'ye göndereceği konteynerlerin sevkiyatı başladı. 600 konteyneri taşıyan ilk gemi İtalya'nın Taranto limanından ayrıldı. Konteynerlerle en az 4 bin kişiye geçici barınma sağlanması hedefleniyor.

GİRİŞ 20.02.2023 06:22 GÜNCELLEME 20.02.2023 09:06
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

NATO, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye göndereceği 1000'den fazla konteynerden ilk 600'ünü taşıyan geminin İtalya'dan yola çıktığını duyurdu.

NATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 600 konteyneri taşıyan gemi İtalya'nın Taranto limanından 19 Şubat'ta ayrıldı.

Sevkiyat, depremlerden etkilenen en az 4 bin kişiye geçici barınma sağlanması hedefiyle NATO'nun Napoli'deki Müşterek Kuvvet Komutanlığı ile NATO Destek ve Tedarik Ajansı arasındaki koordinasyonun bir sonucu olarak gerçekleşecek.

Konteynerlerin gelecek hafta İskenderun'a ulaşması ve ekipmanların indirilip şantiyeye teslim edilmesinin ardından kampın kurulmasına başlanması bekleniyor.



NATO'dan daha önce yapılan açıklamada, barınma tesislerinin gönderilmesi için en uygun lojistik ve nakliye seçeneklerinin değerlendirildiği, tesisler kurulduktan sonra NATO ülkelerinin göndermeye başladığı kış şartlarına uygun çadırların etrafına yerleştirileceği belirtilmişti.

Normalde NATO'nun tatbikatları ve operasyonlarında kullanılan karargah komplekslerinden oluşan tesislerin ısınma, jeneratör ve tıbbi tedavi alanları gibi imkanları içerdiği bildirilmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Toprak 1 yıl önce Şikayet Et
    Asla eski hilelere izin vermeyiz biz bu topraklara bedel verdik çiğnetmeyiz vatanımızın tek karisini
    Cevapla
  • Hamdolsun 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet adamlarımız ne oyunlar döndügünü ve tehditleri görüyor, her şey halka anlatılmaz.
    Cevapla
  • Neco 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların dostluğuna güvenilmez.gezegenlere manyetik durumlarına dikkat edilmeli.sismoloji mühendisleri yer katmanlarına özellikle zayıf olan bölümlere yansıtıcılara dikkat.
    Cevapla
  • ALi 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin NATO ya 14 milyar dolara yakın askeri harcamaları GSYİH'nın yüzde 1,89'una tekabül ediyor. 600 KONTEYNER az.
    Cevapla
  • servet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu iyilik karsilikli ,ilerde Turkiye den birsey isteyebilirler.INSAALLAH karsilikli değildir.
    Cevapla
  • Ramis. 1 yıl önce Şikayet Et
    Isteyekler nemi o isvicre finlandiyenin natoya istekleri olacaktir bunlar bosa kurek sallamazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?