ABD'den Ekşi Sözlük'ün kapatılmasına dair açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, deprem döneminde açılan başlıklarla tepkileri üzerine çeken ve kapatılan Ekşi Sözlük için açıklama yaptı. Açıklamada "ifade özgürlüğü"nden dem vuruldu.

GİRİŞ 24.02.2023 11:38 GÜNCELLEME 24.02.2023 13:35
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) "milli güvenlik ve kamu düzenini koruma" gerekçesiyle Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirmesi konusunda ABD Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

Deprem döneminde de boş durmadılar! Ekşi Sözlük'ten kaos çıkarma girişimiDeprem döneminde Ekşi Sözlük'ten kaos çıkarma girişimi

Nefret yuvası Ekşi Sözlük nihayet kapatıldı!Ekşi Sözlük kapatıldı

Gündem olacak Ekşi Sözlük tespitiGündem olacak Ekşi Sözlük tespiti

Voice of America'nın (VOA) Türkçe edisyonuna açıklama yapan Bakanlık Sözcülüğü, "Daha önce de birçok kez ifade ettiğimiz gibi gazetecilerin ve tartışmalı veya rahatsız edici söylemleri olan bireylerin ifade özgürlüğü, demokrasiyi her zaman güçlendirir ve (bu özgürlüğün) korunması gerekir" görüşünü dile getirdi.

Bakanlık yazılı açıklamasında, "Ortaklarımızı kovuşturma başlatmaktan, televizyon kanallarına para cezası vermekten, internet sitelerini engellemekten, eleştirel bilgi paylaşımını bastırma ya da sansür ve otosansürü teşvik etme etkisi yaratabilecek diğer eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz" denildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 147
  • Türker Özpınar 1 yıl önce Şikayet Et
    Acaba Erdoğan ile ilgili yazılanlar Joe Biden için yazılsa idi ABDnin tepkisi ne olurdu? Biden'in ölmüş annesine hakaretler edilseydi, kendisi ile ilgili asılsız iddialar ortaya atılarak kendisine hakaretler edilseydi, hatta birileri Joe Biden'ı öldürmeden ondan kurtulamayız gibi ifadeler kullansaydı ABD bunları da ifade özgürlüğü olarak alacaktı? ABD'nin bu açıklaması Ekşi Sözlük'ün kimler için çalıştığını bir kere daha ortaya koymuş oldu. Malum, Kılıçdaroğlu seçilirse Türk askerini Kuzey Suriye'den çekecek. Ekşide de Kılıçdaroğlu ve amerikancı 6 lı masa propagandaları yapılıyor.
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Dedeağaca tankları niye yığdın katil amerika sen onu anlat boş ver ekşi sözlüğün ifade özgürlüğü yaptığının yalanina karnımız tok.
    Cevapla
  • vw almayin 1 yıl önce Şikayet Et
    futbolu bosverin onlar kazaniyor sizler degil
    Cevapla
  • K.i. 1 yıl önce Şikayet Et
    Aramızda koskoca bir atlas okyanusu var. Aramızdaki koskoca 10.175 km var. Sana ne lan sana ne. Nasıl terörist bir devletsin sen ülkeler insanlar yaşamlar umrunuzda değil. Demokrasi diye diye kaç ülkeyi paramparça ettiniz dağıttınız yok ettiniz. Eğer biz size demokrasi getireceğiz derseniz anlayın ki işgale geliyor. Ama suç bizim 60 ya yakın ırili ufaklı müslüman ülkelerde ki bir araya gelemedik güç olamadik senin dinin benim mezhebim diye diye.
    Cevapla
  • Yaşasın Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd paraziti ne zaman yok olacak acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de değişim: 2K formülü
İsrail'den ABD'ye 'UCM' tehdidi: Filistin'i cezalandırırız