Almanya'da skandal yardım çağrısı: Tarihi geçmiş ürünleri gönderelim

Tüm dünyadan Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım yağarken Almanya’daki bir üniversitede skandal bir teklif yapıldı. Ulm Üniversite Hastanesi’nde yardım için tarihi geçmiş ürünlerin toplanması çağrısı yapıldı.

Almanya'da skandal yardım çağrısı: Tarihi geçmiş ürünleri gönderelim
Almanya'da skandal yardım çağrısı: Tarihi geçmiş ürünleri gönderelim
GİRİŞ 24.02.2023 15:52 GÜNCELLEME 24.02.2023 22:18
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Almanya’daki Ulm Üniversite Hastanesi’nde yapılan yazılı bir duyuruda, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgelerine gönderilmek üzere toplanması çağrısı tepki çekti. Hastane yönetimi bunun resmi bir duyuru olmadığını açıkladı.

SKANDAL ÇAĞRI

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye ve Suriye için yardım kampanyalarının düzenlendiği Almanya’da bir hastanede yapılan duyuru tepkilere neden oldu.

HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Baden Württember eyaletindeki Ulm Üniversite Hastanesi'nden yapılan yazılı bir duyuruda, deprem bölgelerine son kullanma tarihi geçmiş veya çöpe atılacak malzeme gönderilebileceği belirtildi. Yapılan duyuru Türk vatandaşların tepkisini çekerken, hastane yönetiminden konuyla ilgili açıklama geldi.

Hastane tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu yardım kampanyasının hastane tarafından düzenlenmediği kaydedilerek, “Duyuru üniversite hastanemizin resmi bir yazısı değildir. Söz konusu metin iç yazışmalardaki bir e-postadan alınmıştır. Yanlış anlaşılmadan dolayı çok üzgünüz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında ise hastanenin konuyla ilgili faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Açıklamada, “Bandajlar, mide tüpleri veya sondalar gibi şu anda son kullanma tarihi geçmiş, ancak tamamen işlevsel, yüksek kaliteli ve orijinal ambalajlı malzemeler hastane istasyonlarında toplanmaktadır. Herhangi bir ilaç içermediği açıkça belirtilen bu malzemeler, kriz bölgelerine destek amaçlı bazı inisiyatiflere devrediliyor. Son kullanma tarihi geçmemiş materyaller ve hasta bakımı için gerekli olan malzemeler ise hastane tarafından üçüncü şahıslara verilemez” ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 74
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bunlar kendi insanlarına" Tafel " denilen bir kuruluş üzerinden tarihi geçmiş yada az kalmış ürünleri satan insanlar,ne bekliyorsunuz Allah aşkına???
    Cevapla
  • Anka 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz de Almanlara tarihi geçmiş fitilleri gönderelim
    Cevapla
  • Kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Insanliktan nasibini almamislar somurgeci avrupa zihniyet vahsidir.
    Cevapla
  • MACKALI 61 1 yıl önce Şikayet Et
    kendini begenmi$ ba$kalarina alsa deger verymeyen hala karanlik ortacag hitler kültürü fa$ist almanya..Bunlar gecmi$ tarihlerinde asla tek $ey ögrenememi$ millet hep diyoruz..
    Cevapla
  • Naziler 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen kendileri içsinler de dünya bu nazilerden kurtulsun . Sanki daha önce yapmadılar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!