Putin en donanımlı ekibini göndermişti: Zelenski 'zor durumdayız' diyerek yardım istedi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelebnski Rus ordusu ile yapılan çatışmalarda tansiyonun yükseldiğini, Bakhmut kentinde durumun giderek zorlaştığını ifade ederek uçak yardımı istedi. Bakhmut'ta şiddetli çatışmalar devam ediyor...

GİRİŞ 28.02.2023 11:46 GÜNCELLEME 28.02.2023 12:00
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus ordusu ile şiddetli çatışmaların sürdüğü Bakhmut kentinde durumun giderek zorlaştığını ifade etti. Zelenskiy, “Ülkemizin tüm bölgelerini Rus teröründen korumak için modern savaş uçaklarına ihtiyacımız var” diyerek bir kez daha Batı’ya çağrıda bulundu.

Rusya'nın bir yılı aşkın bir süre önce Ukrayna'yı işgalinden bu yana yaşanan en şiddetli çatışmalar, Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Bakhmut'ta sürüyor.

RUSLAR KONTROL ALTINA ALDI

Rus kuvvetlerinin sanayi kentini ele geçirme çabaları hız kazandı. Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin ayrılıkçı lideri Denis Pushilin, şehre giden neredeyse tüm yolların Rusların kontrolü altında olduğunu söyledi.

EN DONANIMLI EKİP DEVREYE SOKULDU

Ukrayna kara kuvvetleri komutanı Albay General Oleksandr Syrskyi, Bakhmut çevresindeki durumun "son derece gergin" olduğunu söyledi.

General Syrskyi, "Önemli kayıplara rağmen, düşman, birliklerimizin savunmasını kırmaya ve şehri kuşatmaya çalışan Wagner'in en hazırlıklı saldırı birimlerini devreye soktu" dedi.

Öte yandan İngiiz medyasında yer alan haberlerde Bakhmut'ta savaşın en yoğun döneminin yaşadığı ve her iki tarafta da ağır kayıplar verildiği iddia edildi.

MODERN SAVAŞ UÇAĞI İSTEDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, gece saatlerinde yaptığı konuşmada savaşın son durumuna değindi. Zelenskiy, “Gün, İran insansız hava araçlarının saldırısıyla başladı. Çoğu vuruldu. Ancak ne yazık ki isabet edenler de oldu. Khmelnytskyi'deki Devlet Acil Servisinin 3 çalışanı yaralandı, 2’si hayatını kaybetti. Ailelerine başsağlığı diliyorum. İkinci drone saldırısı ise ilk saldırının ardından yangın söndürüldüğü sırada gerçekleştirildi. Aslında tam da bu nedenle ülkemizin tüm bölgelerini Rus teröründen korumak için modern savaş uçaklarına ihtiyacımız var” diye konuştu. Zelenskiy, “Pilotlarımız, uçaksavar topçularımızla birlikte, Hava Kuvvetlerimizin tüm savaşçıları ve uzmanlarıyla birlikte harika bir iş çıkarıyorlar. Ancak ortaklarımızla ilişkilerde ‘havacılık tabusu’ ortadan kalktığında gökyüzünü tamamen koruyabileceğiz” dedi.

DURUM GİTTİKÇE ZORLAŞIYOR

Zelenskiy, “Elbette komutanlarımızla da sürekli iletişim halindeyim. Doğudaki, tabi ki Donetsk bölgesindeki duruma özellikle dikkat ediyoruz. Bakhmut yönünde durum gittikçe zorlaşıyor. Düşman, mevzilerimizi korumak, tutunmak ve savunma sağlamak için kullanılabilecek her şeyi sürekli olarak yok ediyor. Bakhmut bölgesini savunan savaşçılarımız gerçek kahramanlardır. Donbass'ta bu yönü ve diğer yönleri kahramanca savunan herkese ayrı ayrı minnettarım. Savaşçılarımıza yardım eden ve olabildiğince çok silaha, uzun menzilli silahlara, güçlü silahlara sahip olmasını sağlamak için her şeyi yapan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 30
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Yatacak yerin yok zelo..Koca ülkeyi batının savaş oyuncağı yaptın!Yazık ettin Ukrayna ya ve Ukraynalılara ..Seni de anlamak lazım ..Nasıl olsa senin asıl vatanın Ortadoğu’da .. Yakılan , yıkılan o kadar önemli değil..Değil mi zelo?!
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    1 dene ukranyalı yokmu orda la şu şaklabana sen nabıyon ülke getti diyecek
    Cevapla
  • baba2125 1 yıl önce Şikayet Et
    Zeloo sen kim savaş taktiği vermek kim. Senin kullandılar. Sen git mikrofonu al eline şov yap cem yılmaz birlikte
    Cevapla
  • Yalnız bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten görevin ülkeyi yerle bir ettirmek değilmi yalanda duygu sömürüsü mü yapıyorsun.
    Cevapla
  • HAKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD aynı taktği uygulayarak bizide Yunanistana saldırtacak tam biz yunanlıların canına okuyacakken müdahale edecek ve bizi barışa zorlayacak. Ama bizie ekonomik ve sosyal yönden daha büyük yaptırımlarla ezmiş olacak. Gelecekteki planları bu Yunan halkı umarım ukrayna halkından daha uyanık olurda batının asla dost olmayacağını kewndileri için sadece bir maşa olduklarını anlarlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu