DSÖ'den dünyaya Suriye eleştirisi: İnsanlık nerede?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Suriye'yi ziyaret etti.

DSÖ'den dünyaya Suriye eleştirisi: İnsanlık nerede?
DSÖ'den dünyaya Suriye eleştirisi: İnsanlık nerede?
GİRİŞ 02.03.2023 23:04 GÜNCELLEME 02.03.2023 23:33
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeybatısında İdlib ilini ziyaret eden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, uluslararası toplumu "Suriye halkının yaşadığı dramı unuttuğu" gerekçesiyle eleştirerek, "İnsanlık nerede?" ifadesini kullandı.

Suriye'de, Türkiye merkezli depremlerden etkilenen bölgeleri ziyaret eden Ghebreyesus, Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Ghebreyesus, "Uluslararası toplum Suriye'yi unuttu. Durum içler acısı. 12 yıldır devam eden savaş, ekonomik çöküş, Kovid-19, kuraklık ve şimdi de deprem. Suriye halkının nasıl bir dehşet içinde yaşadığını herkes tahmin edebilir. İnsanlık nerede?" ifadelerini kullandı.

Direktör Ghebreyesus, sosyal medya hesabından tedavi altında olan depremzedeleri ziyaret ettiği anları da paylaştı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 10
  • mevhibe inal 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık bazı sakat beyinlerde üretilen PROJELER ve bunların İŞBİRLİKÇİLERİNİN gayretleri ile Bilerek-Planlanarak yok ediliyor.....
    Cevapla
  • mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz üzerimize düşeni 10 yıldır yapıyoruz sen ne yaptın bu güne kadar. Git patronlarına söyle o kadar tır silah göndereceğine insanlık edip yardım gönderseydi şimdiye suriye 2-3 tane suriye olmuştu. Kendi başlarına yaralarını sarabilirlerdi. Ama sizlerden bu güne kadar insanlık değil zulüm gördüler.
    Cevapla
  • Tayyare tb2 1 yıl önce Şikayet Et
    Lozanda beceriksizlik yüzünden kaybedilen topraklarımız bizim be. Ne kendi toprağımız diyebiliyoruz ne de insanına vatandaşımız. Devletimin Kimlik Kartını taşıyacakken sığınmacı oldular. Depremde el uzatan olmadi adi Suriye, aslı Türkiye topraklarına. Misaki Millimi geri istiyorum ben.
    Cevapla
  • Koray Derik 1 yıl önce Şikayet Et
    o eskidendi. fransız kadastrosundan sonra suriye arap cumhuriyeti oldu. demekki problemi çözmesi gerekenler araplar . isteseler 5 dakikada çözerler.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'den yükselen bir ah bela olarak öyle bir inecek ki insanlık nerde olduğunu görecek...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    günaydın çok erken oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"