ABD: İsveç ve Finlandiya farklı zamanlarda NATO'ya katılabilir

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "Önemli olan Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılması. Bunun aynı anda olup olmaması önemli değil" dedi.

ABD: İsveç ve Finlandiya farklı zamanlarda NATO'ya katılabilir
ABD: İsveç ve Finlandiya farklı zamanlarda NATO'ya katılabilir
GİRİŞ 03.03.2023 09:41 GÜNCELLEME 03.03.2023 09:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, NATO'nun genişleme süreciyle ilgili açıklamalar yaptı.

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kirby, "Önemli olan Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılması. Bunun aynı anda olup olmaması önemli değil" dedi. Kirby, iki ülkenin de "harika NATO müttefikleri" olacağını kaydetti.

İki ülke, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası NATO'ya üyelik başvurusunda bulunmuş ancak Türkiye, terör örgütlerine destek verdikleri gerekçesiyle İsveç ve Finlandiya'nın katılımını onaylamamıştı.

Türkiye, İsveç'teki Kur'an yakma provokasyonuna büyük tepki göstermiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ocak ayında yaptığı açıklamada "Finlandiya'yla ilgili farklı bir mesaj verebiliriz. Finlandiya'yla ilgili farklı mesajı verdiğimiz zaman İsveç şok olacak. Ama Finlandiya’nın da aynı yanlışı yapmaması lazım" demişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • Ne ne 1 yıl önce Şikayet Et
    Asla ikisinede onay vermeyeceğiz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    peki Türkiye onayladiktan sonra bu sözkonusu ülkeler ayni ahlaksizliklarina devam ederse ne olacak, onu merak ettim ben
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiyayı onaylaması çokta olağan dışı olmaz galiba.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD Ukrayna Krizini NEDEN TIRMANDIRIYOR ? “NATO öldü” diyen Avrupa’yı Rusya ile dalaştırarak Avrupa-Rusya arasındaki enerji hatlarını da kapattırıp, Avrupa’yı askeri ekonomik siyasi kendine bağımlı tutmaya devam etmek. “İSVEÇ-FİNLANDİYA İLE CEPHEYİ GENİŞLETMEK”. Çin – Rus ittifakını “Rusya - Avrupa krizi ile” zayıflatmak. “SADDAM’A KUVEYTE GİR “ benzeri Rusya’yı Ukraynaya sokup uluslararası yaptırım için bahane yaratmak. Türkiye’ye dönüp “Ukrayna krizinde sen zaten NATO’da bizimlesin” emrivakisi ile ASTANA’yı etkisiz hale getirmek, Tezkere zamanı Trabzon limanını istediği gibi Karadenize yerleşmek, Rusya tehtidi ile askeri ve siyasi bağımlılık amaçlı “F-35’leri Türkiye’ye kaktırmak” !!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hiç acele etmeyin taviz vermeyin türkiyenin itibarı sözkonusu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında