Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan "İstanbul" düzeltmesi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İstanbul'a yapacağı ziyarete ilişkin Twitter'da yaptığı paylaşımlardaki "Konstantinopol" kullanımını, sonraki twitlerinde "İstanbul" olarak düzeltti.

GİRİŞ 05.03.2023 19:04 GÜNCELLEME 06.03.2023 09:49
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Dendias, bugün İstanbul'a gerçekleştirdiği ziyarete dair dün yaptığı ilk paylaşımda, "Konstantinopol"ü ziyaret ederek Fener Rum Patrikhanesi'nde düzenlenen dini törene katılacağını ve Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşeceğini belirtti.

TEPKİ GELİNCE DÜZELTME YAPTI

Bu paylaşımın altında, Konstantinopol kullanımına çok sayıda tepki geldi ve İstanbul isminin kullanılması gerektiği yorumları yapıldı.

Dendias'ın ikinci paylaşımında ise Yunanistan'daki tren kazasında ve 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türkiye'de ve Suriye'de hayatını kaybedenler için düzenlenen törene katılacağını belirterek, "İstanbul" kelimesini kullandığı görüldü.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İstanbul'a yaptığı ziyaret kapsamında gündüz saatlerinde Fener Rum Patrikhanesi'nde düzenlenen dini törene katılıp Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşmüştü.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 107
  • enver 1 yıl önce Şikayet Et
    zayıf kalırsan gelirler işgalde ederler.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    EKOYANNİS ye ayine katılır
    Cevapla
  • sahipkıran 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan yardıma geldi evet, ama biz öncesinde onların büyük orman yangınlarına koşmuştuk, bir nevi geri dönüş oldu onların ki, lakin twetten de anlaşılacağı üzere Yunanistan'ın hala daha haçlı emelleri devam ediyor, hiç şaşırmadık. Fare ardına kediyi de almış, aslana kafa tutuyor. Aslan sarhoşluktan kurtulmazsa kedi ile fareden dayağı yer, Allah (C.C) korusun .
    Cevapla
  • Hasancık _ 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan 1000 yıllık geçmişine sahip çıkarken bizim batı illerimizde kasabalarımızda Türk isimlerini bırakmış yunanca isimlerini söyler duruma gelmişiz. Asos masos bilmemne. Yazık. İnsan utanır.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk isimleri nerede kaldı? Çoğunlukla bizde hepsi Arap isimleri. Dolayısıyla biz Türküz, fakat isimlerimiz Arap. O zaman ne değişti.
    Cevapla
  • veli 1 yıl önce Şikayet Et
    o zaman selanik osmanlı zamaında bizim hüküm altındalardı orada bizim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...