İsveç Başbakanı ile görüşen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Türkiye uyarısı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, İsveç Başbakanı Kristersson ile düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygıları olduğunu belirterek, “Hiçbir NATO müttefiki bu kadar çok terör saldırısına maruz kalmamıştır” dedi.

İsveç Başbakanı ile görüşen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Türkiye uyarısı
İsveç Başbakanı ile görüşen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Türkiye uyarısı
GİRİŞ 08.03.2023 00:28 GÜNCELLEME 08.03.2023 00:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç’in başkenti Stockholm’de İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Stotlenberg, görüşmede İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini aldıklarını belirterek, “Bugün İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımını tamamlamayı tartıştık. Bu en önemli önceliğimiz ve ilerleme kaydediyoruz” dedi.

"TÜRKİYE'NİN KAYGILARI MEŞRU"

Türkiye'nin meşru güvenlik kaygıları olduğunu ifade eden Stoltenberg, “Hiçbir NATO Müttefiki bu kadar çok terör saldırısına maruz kalmamıştır” dedi.

"ZAMANI GELDİ"

İsveç'in yeni terör yasasını çıkararak, Türkiye ile terör örgütü PKK dahil terörle mücadelede işbirliğini güçlendirmesini memnuniyetle karşıladığını aktaran Stoltenberg, “İsveç'in Türkiye'ye silah ihracatına herhangi bir kısıtlama getirmemesini de memnuniyetle karşılıyorum. İsveç, Üçlü Mutabakat Zaptı kapsamındaki taahhütlerini yerine getirdi ve onay sürecini tamamlamanın zamanı geldi” dedi.

DAIMI ORTAK MEKANIZMA TOPLANTILARINI YENİDEN BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye değinen Stoltenberg, “Daimi Ortak Mekanizma toplantılarını yeniden başlatmayı kabul etmesinden memnunum. Perşembe günü NATO Karargahı'nda Türkiye, Finlandiya ve İsveç'i bir başka toplantıya davet ettim” dedi.

Macaristan parlamentosunun İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini görüşmeye başlamasından da memnun olduğunu aktaran Stoltenberg, “Sürecin kısa sürede tamamlanmasını bekliyorum. İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği ittifakımızı daha da güçlendirecektir” dedi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    NATO 2019’da Güvenlik Paktları konusu şöyle gelişti. Atlantik Paktı NATO ile ilişkiler devam ediyor. Hedefleri içine Siber Savaş, Arktik Bölge, Çin, Uzay konuları Londra’da, 70. Yıl döneminde ilave edildi. NATO yanı sıra ABD küresel bir eksen oluşturdu. Buna giren ülkeler hangileri? Amerika kıtasından ABD ve Kanada. Avrupa kıtasından İtalya, Hollanda, Norveç, İngiltere. Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’dan İsrail (BAE ve Yunanistan ilave olabilir, belirlenme aşaması sürüyor). Pasifik’ten Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda.
    Cevapla
  • silke 1 yıl önce Şikayet Et
    NATO,ya gireceklerse sözle degil eglem yapmalari lazim. Tererüstleri teslim etmediniz, KUR,ana hakaret serbest, terör serbest, SIZE KANAN SIZIN GIBI OLSUN. Soltenberg Bizi kandirmaya calisiyor. Bize NATO,nun simarik cocogu demisti. simdi sözde bizi hakli görüyor. Yani bakin isvec sartlarinizi yerine getiriyor diyor. HANGISINI YERINE GETIRDI? erdogan posterine hakaret eden geziyor, tererüstler geziyor, kimseyi teslim etmediniz?
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş beleş başkandan boş beleş kelimeler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ali Koç adaylık için son kararını açıkladı!
ABD'nin İsrail'e silah sevkiyatını durdurması ne anlama geliyor?