Financial Times'tan seçim yorumu: Hantal koalisyonun şansı yok

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayını açıklamasının ardından dış basında Kılıçdaroğlu ve muhalefet grubuyla ilgili analizler geniş yer buluyor. İngiliz Financial Times gazetesi muhalif blok için "Hantal bir koalisyon” ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 09.03.2023 21:34 GÜNCELLEME 10.03.2023 08:41
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

İngiliz Financial Times muhalafetin seçimlerdeki kazanma şansına dair bir analiz yayınladı. 

ŞİDDETTLİ REKABET

'Türk muhalefetinin adayı Erdoğan'a meydan okumak için çetin bir mücadeleyle yüzleşiyor' diyen İngiliz Financial Times, Altılı Masa'daki partilerin ortak aday için aralarındaki şiddetli rekabeti bir kenara koyduğu yorumunu yaptı.

ARKA ARKAYA YENİLGİ ALMIŞ BİR ADAY

Financial Times, hafta başında adaylığı ilan edilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu ise CHP ile iki referandum ve daha da kötüsü arka arkaya dört genel seçim yenilgisi almış, alçak sesle konuşan bir ekonomist olarak tanımladı.

Türk seçmeninin belki de daha sıkıcı cumhurbaşkanına hazır olduğunu savunan gazete, Kılıçdaroğlu'nun muhalif bloktaki partiler tarafından aday seçilmesini ise 'karmaşık' olarak niteledi.

HANTAL BİR KOALİSYON

13 yıldır Türkiye'nin ana muhalefet partisini yöneten Kılıçdaroğlu tercihinin ıstırap veren müzakerelerin ardından geldiğini kaydeden Financial Times, muhalif blok için "İçerisinde İslamcılar, milliyetçiler ve daha liberal eğilimli yer aldığı 'hantal' bir koalisyon" cümlesini kurdu. CHP liderinin bir araya getirdiği söz konusu koalisyonla bu noktada acil bir meydan okumaya giriştiğini aktaran gazete, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in geçen hafta masayı terk etmesiyle Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin şüphelerin duyurulmadan önce ortalığa saçıldığını yazdı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 58
  • çiçik 1 yıl önce Şikayet Et
    halk yararına bir şey var mı az
    Cevapla
  • Kaan 35 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral okusun bu haberi
    Cevapla
  • V.A. 1 yıl önce Şikayet Et
    Devamlı ciddiyetle işimize bakmalıyız. Nazarlarımızı CUMHUR İTTİFAKINA ve depreme çevirelim. Onların ne yaptığı değil, bizim ne yapacağımız önemli.
    Cevapla
  • yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek lider bu ülkeyi bu kadar yönetirken bütün beceriksizlerden oluşan beceriksiz kalabalık bu ülkeyi nasıl yönetecek. Üstelik chp, fetö ve pkk gibi Türkiye düşmanlarından oluşanlar.
    Cevapla
  • TAYFUR 1 yıl önce Şikayet Et
    öyle bir genelbaşkan düşünün ki kendisinden bir cacık olmadığını bildiği için yanına belediye başkanlarını alıyor onların sayesinde birşeyler kaparımdiye halktan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler