İsveç'ten PKK açıklaması

İsveç'in NATO Üyeliğinden Sorumlu Başmüzakereci Oscar Stenström, ülkesinin terörizme ve PKK'ya karşı çalışmalarını yoğunlaştırdığını bildirdi.

İsveç'ten PKK açıklaması
İsveç'ten PKK açıklaması
GİRİŞ 10.03.2023 01:17 GÜNCELLEME 10.03.2023 01:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki Üçlü Muhtıra çerçevesinde kurulan "Daimi Ortak Mekanizmanın" üçüncü toplantısı, Brüksel'deki NATO karargahında gerçekleştirildi.

Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Stenström, İsveç hükümetinin terör örgütü PKK'ya yönelik somut adımlar attığını belirleterek, "Ciddi organize suçlar ile terörün finansmanı arasında olan bağlantı ülkemizin başına bela. Bu nedenle İsveç makamları somut adımlar atıyorlar. Hükümet bugün meclise bir ceza yasa tasarısı sundu. Yetkililer özellikle terörizme ve PKK'ya karşı çalışmalarını yoğunlaştırdı." dedi.

Daimi Ortak Mekanizma toplantısının iyi geçtiğini ve ilerleme sağladıklarını aktaran Stenström, Türkiye'deki mevcut parlamentonun İsveç'in NATO üyelik başvurusunu onaylayıp onaylamayacağı yönünde yorum yapmayacağını sözlerine ekledi.

NATO Karargahındaki toplantı sonrası Sözcü Kalın konuştu: Opsiyonları değerlendireceğizNATO Karargahındaki toplantı sonrası Sözcü Kalın konuştu: Opsiyonları değerlendireceğiz

YENİ CEZA YASA TASARISI

Ülkede terör örgütlerine üyeliğin suç kapsamına alınması hedeflenen yasa tasarısında, terör faaliyetlerine katılan ve terör örgütleriyle işbirliği yapan kişilere 4 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Tasarıya göre, terör örgütünü destekleme, güçlendirme veya teşvik etme kastı taşıyan faaliyetlere katılan kişiler, en fazla 4 yıl hapis cezasına çarptırılabilecek.

Ağırlaştırıcı nedenler var ise bu suçların cezası en az 2, en fazla 8 yıl hapis olacak.

Terör örgütü için silah, cephanelik, yanıcı ve patlayıcı madde, ulaşım desteği, örgüte arazi ve mülk kiralama gibi suçlara karışanlara 4 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Bu suçlarda ağırlaştırıcı nedenler varsa 1,5 yıl ila 7 yıla kadar ilave hapis cezası öngörülüyor.

Tasarıyla otoritelere, terör örgütlerini finanse eden ya da başka yollarla destekleyen kişileri gözaltına alma ve yargılama konusunda çok daha geniş yetkiler tanınıyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • ahmet yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    eminim öyledir.
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    İskandinav ülkeleri kendine gelse iyi olur. Önce Protestan mezhebi oyununa geldiler şimdide Yahudi askerleri oyununa geliyorlar. Türkiye uyandırıyor sizi daha ne istiyorsunuz. Milyonlarca Hristiyanlar inanç değiştirdi. Gerçek şu ki İsa aleyhisselam Müslüman ve bütün Hristiyanlara Yahudilere insanlara Müslüman olun diyecek. Bekleyin görün. İsa as gelmeden ölüp gidenlerin vay haline. Bu kadar açık söz işte bu.
    Cevapla
  • Ahmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalan rüzgarı
    Cevapla
  • Amik ovası savaşı 1 yıl önce Şikayet Et
    İnandırıcı değil. Top çeviriyorlar. Hataydaki savaşa asker gönderip tepemize binmeye kalkar bunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
New York Times'ın önde gelen Yahudi yazarı: Netanyahu Biden'ı kullanıyor
Bakanlık yaş çay alım fiyatlarını açıkladı