Belarus'ta vatana ihanet eden memurlara idam cezası verilecek

Belarus Devlet Başkanı Aleksanr Lukaşenko, vatana ihanet eden devlet memurlarının idam ve çeşitli cezalar almasına yönelik ilgili kararnamenin genişletilmesine dair kararname imzaladı.

Belarus'ta vatana ihanet eden memurlara idam cezası verilecek
Belarus'ta vatana ihanet eden memurlara idam cezası verilecek
GİRİŞ 10.03.2023 09:44 GÜNCELLEME 10.03.2023 09:44
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkesinde görev yapan devlet memurlarını ilgilendiren yeni bir kararnameye daha imza attı.

LUKAŞENKO İMZA ATTI

Belarus Devlet Başkanlığı portalında yayınlanan kararnameye göre Belarus devletine ihanet eden memurlar için başta idam olmak üzere çeşitli cezalar uygulanabilecek. "Cezai sorumluluk kanununun değiştirilmesi" başlıklı kararnameye göre aşırılık yanlısı ve devlet karşıtı mücadele kapsamında alınan kararlar, Belarus'ta görev yapan tüm devlet memurlarını kapsayacak.

VATAN İHANET SUÇUNUN KAPSAMI

Kararnamede devletin kontrolünü ele geçirmeyi amaçlamak, ajanlık, bilgi sızdırma, çeşitli komplolar üretmek, terör propagandası yapmak, Silahlı Kuvvetleri, diğer birlikleri ve askeri oluşumları, paramiliter yapıları itibarsızlaştırmak ve devlet sınırlarını koruma gerekliliğini yerine getirmeyenler "Vatana ihanet" suçlamasıyla yargılanabilecek.

Lukaşenko'nun imzaladığı kararnameye göre Belarus mahkemelerinin kararı doğrultusunda bu suçları sabit olan devlet memurları idam edilebilecek, hapis cezası uygulanacak veya para cezalarına çarptırılabilecek. Ayrıca şüpheli devlet memurlarının gözaltı süreleri de 10 güne kadar uzatılabilecek.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 21
  • yasin tokcan 1 yıl önce Şikayet Et
    aynısını turkiyemdede istiyorum vatana ihanet idamla sonuclansın
    Cevapla
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Darisi basimiza vatana ihanet eden teroristler vekiller gazeteciler hepsini kapsamali ki rahat edelim.huzur bulalim.yoksa susmuyor hainler durmuyorlarda
    Cevapla
  • İlhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Helali hoş olsun diyorum. İnşallah ülkemizde de bu yasa çıkar
    Cevapla
  • Güzel insan 1 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun devlete baş kaldıranın başını alacaksın.
    Cevapla
  • Ay-yıldız 1 yıl önce Şikayet Et
    ne diyelim dinimiz diyorya kısasta hayat vardır adam bilse öleceğini yaparmı çok zor ama ne diyo ben silivri ye alışığım diyo gene yapıyı ölüme de alışık ol bakalım gidince gelebilecekmisin ve bir daha yapacakmısın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?