Kalın, ABD Kongresi'nde Senatörlerle görüştü!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD ziyareti kapsamında başkent Washington'da, Kongredeki Demokrat ve Cumhuriyetçi Senatörlerle bir araya geldi.

Kalın, ABD Kongresi'nde Senatörlerle görüştü!
Kalın, ABD Kongresi'nde Senatörlerle görüştü!
GİRİŞ 16.03.2023 06:23 GÜNCELLEME 16.03.2023 06:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Waşington temasları kapsamında ABD Kongresinde Demokrat ve Cumhuriyetçi Partilere mensup Senatörlerle görüştü.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Kalın'ın, ABD Dışişleri ve Beyaz Saray'daki temaslarının ardında bugün de Amerikan Kongresinden Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörlerle bir araya geldiği kaydedildi.

AA'nın haberine göre, açıklamada, Kalın'ın Senato Dış İlişkiler Komitesi Kıdemli Üyesi İdaho Senatörü Cumhuriyetçi James Risch, Komite üyeleri Delaware Senatörü Demokrat Chris Coons, Maryland Senatörü Demokrat Ben Cardin ve Nebraska Senatörü Cumhuriyetçi Pete Ricketts ile bir araya geldiği belirtildi.

Kalın ayrıca, Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi üyeleri Arizona Senatörü Demokrat Mark Kelly, Maine Senatörü Cumhuriyetçi Susan Collins ile görüştüğü belirtilen açıklamada Kalın'ın öte yandan Bütçe Komitesi Kıdemli Üyesi Iowa Senatörü Cumhuriyetçi Chuck Grassley ile görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi.

Açıklamada, geçen temmuz ayında kendisini İstanbul’da ziyaret eden Adalet Komitesi Kıdemli Üyesi Senatör Cumhuriyetçi Lindsay Graham’ı da Kongre’deki ofisinde ziyaret eden Kalın'ın ayrıca, Senato NATO Gözlem Grubu Eşbaşkanları New Hampshire Senatörü Demokrat Jeanne Shaheen ve Kuzey Carolina Senatörü Thom Tillis ile de bir toplantı yaptığı kaydedildi.

Görüşmelerde Türkiye-ABD ilişkilerinin stratejik önemi, Türkiye’deki depremler sonrası iyileştirme ve yeniden inşa süreci, savunma sanayii alanındaki işbirliğinin önündeki engellerin kaldırılmasının konuşulduğu ifade edilen açıklamada, terörle mücadele konusunda işbirliği, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik süreçleri, Rusya-Ukrayna savaşının gidişatı, tahıl sevkiyatı anlaşmasının uzatılmasında Türkiye'nin rolü ve diğer bölgesel konuların da değerlendirildiği bilgisi paylaşıldı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • KIZILELMA 1 yıl önce Şikayet Et
    2028 cuhurbaşkanı Erdoğan dan sonra
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kiminle, ne kadar görüşürsün görüş.. Sonuç, Türkiye DÜŞMANI BUNLAR..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...