400 yıl hapis cezası almıştı: Gerçek 34 yıl sonra ortaya çıktı

ABD'de 34 yıl önce silahlı soygundan suçlu bulunan ve 400 yıl hapis cezası verilen 57 yaşındaki Sidney Holmes'un masum olduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 16.03.2023 10:41 GÜNCELLEME 16.03.2023 14:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD'de 34 yıl önce silahlı soygundan suçlu bulunan ve 400 yıl hapis cezası verilen 57 yaşındaki Sidney Holmes'un masum olduğu ortaya çıktı.

Yıllarca masum olduğunu söylemesine rağmen kimseyi inandıramayan Holmes'un dosyasını tekrar inceleyen yetkililer, 34 yıl boyunca parmaklıklar arkasında tutulan adamın masum olduğunu tespit etti.

Özgürlüğüne kavuştuktan sonra yakınlarıyla hasret gideren ve basına konuşan Holmes, "Umudumu asla kaybetmedim ve özgürce dolaşabileceğim günün geleceğini biliyordum" dedi. Holmes, özgür bir birey olarak annesine en son 34 yıl önce sarıldığını söyledi.

1988 yılında bir mağazaya yapılan soygunda yer alan çetede olduğu iddia edilen Holmes hakkındaki iddiaları yalanlamıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd herpisligi yapiyor gig cikmiyor israil avrupada oldumu gig cikmiyor baska ulkede oldumu hemen demokrasi insan haklari deyip manapule ediyor idama abd uyguluyor ama turkiye oldumu lafi hazir ne guzel otuyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD. Vahşi haydut polislerin hep yaptığı şey bul bir Suçlu Sahte de Olabilir Aramadan Kurtar
    Cevapla
  • Asli gibi.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd=özür dileriz 34 yıl önce sizi yanlışlıkla tutuklamışız.. Adam=bu kadarmı sadece bir özürmü.. Abd=daha ne bekliyorsunuz biz demokratik bir ülkeyiz yanlışlıkla tutuklarız otuz kırk yıl sonra sebest bırakırız.
    Cevapla
  • Ömer Sivas 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın yüz karası ABD katil katil
    Cevapla
  • ismail. 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemde 157 . Defadan sonra bile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini