BAE, Türkiye ve Suriye'ye 226 uçak yardım malzemesi gönderdi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye'ye şu ana kadar 226 uçakla yardım malzemesi gönderdiğini açıkladı.

BAE, Türkiye ve Suriye'ye 226 uçak yardım malzemesi gönderdi
BAE, Türkiye ve Suriye'ye 226 uçak yardım malzemesi gönderdi
GİRİŞ 16.03.2023 18:29 GÜNCELLEME 16.03.2023 22:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

BAE Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın 7 Şubat'ta verdiği talimatla Türkiye ve Suriye'de depremden zarar görenlere destek olmak için başlatılan "Yiğit Süvari 2" operasyonuna ilişkin bilgi verildi.

Yardım operasyonunun sürdüğüne işaret edilen açıklamada, bu kapsamda Türkiye ve Suriye'ye şu ana kadar 226 uçakla toplamda 7 bin 249 ton yardım ulaştırıldığı aktarıldı.

Ülkenin resmi ajansı WAM'ın 7 Mart'taki haberinde, "BAE yardımlarının, 30 günden beri Suriye'deki depremzedelere kesintisiz şekilde sürdüğü" belirtildi. Haberde, Suriye'ye bugüne kadar 151 kargo uçağıyla toplam 4 bin 925 ton gıda ve tıbbi malzemenin ulaştırıldığı ifade edilmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    aman bunlar dün dusmalik yapıyordu. bu gün bize yanaşıyor lar. dikkali olmak lazım derim. en kötüyü düşünmek devlet aklidir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bravo BaE helal olsun Birde şu Coni leri Aramıza Sokmasak sıkı dostmuşuz Allah Razı Olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
2024 Paris Olimpiyat oyunları açılış töreninde LGBT propagandası!
Cİhat Yaycı "Kral çıplak" dedi! "Gemi çıkartmadan uçak kaldırmadan diz çöktürürüz"