Putin, Ukrayna topraklarında arabayla gezdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus işgali altındaki Donbass bölgesinde yer alan Mariupol'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin, dün gittiği Kırım'da olduğu gibi Donbass sokaklarında da araç kullanıp devlet binalarını gezdi.

GİRİŞ 19.03.2023 10:02 GÜNCELLEME 19.03.2023 15:04
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'a bağlı Sivastopol bölgesinin ardından Rus işgali altındaki Donbass bölgesinde yer alan Mariupol'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz sene şubat ayında başlayan savaştan bu yana Rus işgali altındaki bölgeleri ilk kez ziyaret eden Putin'in, helikopterle Mariupol'e geldiği ifade edildi.

Putin, cephe hattına en yakın olduğu yer olan Mariupol'de araçla gezerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Putin'in Rus ordusu tarafından inşa edilen yeni bir yerleşim bölgesi olan Nevsky semtinde bir aileyi evlerinde ziyaret ettiği belirtilerek, "Devlet Başkanı yat kulübü, tiyatro binası ve kentin unutulmaz yerlerinin bulunduğu Mariupol sahil şeridini de inceledi" denildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Putin'in ziyaretleri için "hırsız" benzetmesi yaptı. Açıklamada, "Putin gece vakti 'tıpkı bir hırsıza yakışır şekilde' Mariupol şehrini ziyaret etti" denildi.

Rusya, geçtiğimiz sene mayıs ayında şiddetli çatışmaların ardında Mariupol’ü ele geçirmiş, Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa (AGİT) Rusya'nın Mariupol'deki bir doğum hastanesini bombalamasını savaş suçu olarak nitelendirmişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 28
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Topram alakası yok olay başka
    Cevapla
  • okan 1 yıl önce Şikayet Et
    abd ukraynayı rus cephesine çevirdi . ukraynayı nato ülkesi yapıp rusyaya karşı füze dolduracaktı .putini karadenize çıkartmayıp .türkiye dahil ortadoğuyu bölüp parçalacaktı .. putin düştüğü anda türkiyenin parçalanması başlıyacaktır . bunu görmemek için kör yada abd uşağı olmak lazım
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkün kaderini Moskof’a bağlayamak gaflet ve dalalettir.
    Cevapla
  • ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu yazdıgınız doğru degil başka ülkelerle niye saldırsın yok öyle bir şey inanmayın öyle şeylere türkiyeyi kimse zarar veremez hayal görmiyelim 1900 li yıllar ile 2023 aynı degil buna hiç kimse cesaret edemez 1900 li yıllardaki şartlar şu anda yokk
    Cevapla
  • Celal Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu putini allah bildiği gibi yapsın inşallah. Bu Avrupalılar putuni durduramadı verin uzun menzilli füzeyi vursunlar moskavayı putuni sarayını....
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim kime vurabillecek adam varmı sıkıyorsa vursun görelim.
    Cevapla
  • Muhitdin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslari ulkemize birakmasalar iyi ölur , avrupa kurtuldu putin el altindan verir parayi kendi yandaslari, ne ekecek toprağimiz kalir nede fabrika hep satin alirlar bunide zorbalikla yapar
    Cevapla
  • Bozkurt 66 1 yıl önce Şikayet Et
    15günde hepsini alırım diye daldı ama olmadı savasın maliyeti iki tarafa da çok büyük.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak