İngiliz ve Alman uçaklarından Rus savaş jetlerine müdahale

İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri, Rusya'ya ait Tu-134 tipi askeri uçağına ve ona eşlik eden iki savaş jetine, Estonya sınırında Alman savaş uçaklarıyla birlikte NATO bünyesindeki ortak uçuşla müdahale edildiğini duyurdu.

GİRİŞ 19.03.2023 12:21 GÜNCELLEME 19.03.2023 12:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'nden (RAF) yapılan açıklamada, 17 Mart'ta Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait Tu-134 tipi askeri uçağı ve ona eşlik eden iki Su-27 tipi savaş uçağının Estonya sınırına yaklaştığının tespit edildiği ifade edildi.

Estonya'daki Amari Hava Üssü’nden kalkış yapan RAF ve Alman Hava Kuvvetleri'ne ait Typhoon sınıfı savaş uçakları, yaklaşan Rus uçaklarını engelledi.

GÜVENCE VURGUSU

Sınıra yaklaşan uçakların engellenmesinin rutin bir görev olduğu ifade edilen açıklamada, "Bu görev, İngiltere ve Almanya'nın diğer NATO müttefikleriyle birlikte bu gerilim anında Estonyalı müttefiklerinin yanında yer aldığına dair bir güvencedir" denildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadının bakalım.rusya sizide kasiyacak.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    3 dünya savaşı kapıda..Rusya fünye'yi yakacsk bir gün
    Cevapla
  • İşte öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Estonya sınırına yaklaşan !!! rus uçaklarını engelleyebilmeniz için karşı tarafa geçmeniz gerekmez mi? Onlar yaklaşmış suç ama siz karşı tarafa geçince suç olmuyor mu? Yalanı kitabına uydurun bari... Deyinki estonya sınırını geçen rus uçaklarını engelledik.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!