ABD'den terör örgütü YPG'ye başsağlığı mesajı

ABD Uluslararası Koalisyon Ortak Özel Operasyonlar Komutanlığı, Irak’ın Duhok kentindeki helikopter kazasında ölen terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye mensup 9 terörist için başsağlığı diledi.

GİRİŞ 20.03.2023 18:01 GÜNCELLEME 20.03.2023 18:12
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

ABD Uluslararası Koalisyon Ortak Özel Operasyonlar Komutanlığı'nın resmi Twitter hesabında, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin komutanı Mazlum Abdi’nin kazada ölen teröristlere ilişkin paylaşımı alıntılayarak, “Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ortak gücümüze ve kısa süre önce bir helikopter kazasında hayatını kaybeden kahramanların yakınlarına kalpten başsağlığı diliyoruz. Suriye’de güvenlik ve istikrarı korumaya devam ederken, ülkeleri için yaptıkları fedakârlıklar ve bağlılıkları unutulmayacak” ifadeleri kullanıldı.

Çarşamba akşamı Irak’ın Duhok kentinde meydana gelen kazada 9 terörist ölmüş, YPG kazadan iki gün sonra yaptığı açıklamada ölenlerin ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon kapsamında görev yaptığını savunmuştu.

ABD’nin öncülük ettiği koalisyon güçleri 2015’ten bu yana terör örgütü YPG'ye eğitim veriyor.


 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 60
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hepsi tek tek geberecek inşallah u teâlâ
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz daha çok başsağlığı dileyeceksiniz
    Cevapla
  • Faruk uçar 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi onlar belli ya meclisteki pkk hainlerine ne demeli
    Cevapla
  • Caka bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekli abd parçalama işini biden dostları muhalefet ile yapıyor zaten.
    Cevapla
  • Diyar-ı Bekri 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörist amerika. Şeytan amerika. Terör finansmanı amerika. İnşallah parça parça olacağın günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.
    Cevapla
  • aylin 1 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!