Rus savaş uçağı ABD bombardıman uçaklarına karşı havalandı

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus savaş uçağının, Baltık Denizi'nde ABD'ye ait 2 bombardıman uçağının sınır ihlalini önlemek için havalandığını bildirdi.

GİRİŞ 21.03.2023 04:40 GÜNCELLEME 21.03.2023 09:44
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Baltık Denizi'nde ABD Hava Kuvvetlerine ait 2 "В-52Н" bombardıman uçağının Rus hava savunma sistemlerince tespit edildiği belirtildi.

ABD'DEN İHLAL

Açıklamada, "Batı Askeri Bölgesi'nin hava savunma birliklerine bağlı Su-35 uçağı, Rusya Federasyonu'nun devlet sınırının ihlalini engellemek için havalandı. Bu uçak, havada belirlenen bölgeye konuşlandı. Rus uçağı, yabancı savaş uçaklarının devlet sınırından uzaklaşmasının ardından hava üssüne döndü." ifadelerine yer verildi.

Rus savaş uçağının, hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara uygun şekilde uçuş yaptığı kaydedilen açıklamada, sınır ihlaline izin verilmediği vurgulandı.

RUSYA İLE ABD ARASINDA İHA KRİZİ

Karadeniz'de geçen hafta ABD'ye ait "MQ-9" tipi İHA'nın Rus savaş uçağı tarafından taciz edilmesi sonucu uluslararası sulara düştüğü bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 19
  • Müsafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bundan 50 sene önce ABD az bir sürtünmenin büyük yankısı oluyordu şimdi ABD nin sürtünmesini kimse kâle almıyor oda ne yapsın eski günlerini özleyerek daha çok sürtünüyor...
    Cevapla
  • Basiret 1 yıl önce Şikayet Et
    Mevla; Dünyayı ya yeni bir çağa hazırlıyor, yahut kıyamete.
    Cevapla
  • antizulüm 1 yıl önce Şikayet Et
    abd domuzu rahat durmuyor 3 dünya savasini baslatmak icin israilden emir almis anlasilan
    Cevapla
  • Mustafa YILDIRIM 1 yıl önce Şikayet Et
    abd de Rusyada perde arkasında ortaklar. Ukraynada ortak cıkarları vardı Karadenizdede al gülüm ver gülüm iha düşürülmesi danışıklı dövüş. Türkiyeyi ablukaya aldı abd çerdende seçimi alırsa işi daha da kolay olacak. diğer türlü planları çöp.
    Cevapla
  • Arif 1 yıl önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş ama Karadeniz üzerine değil. Erdoğan Suriye ve Libya'da amerikanın planlarını bozdu. Rusya'nın Suriye ve Libya gibi ülkelerdeki elinde tuttuğu bölgelere karşılık Ukrayna, Polonya gibi kolay harcanabilir ülkelerden Rusya'ya toprak veriliyor. Rusya bölgedeki topraklarına kavuştuktan sonra bahanelerle Suriye yada Libya'dan çekilecek Rusya kontrolündeki bölgeler amerikalılara yada amerikan maşalarına kalacak.
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı bizim MMU'ların başına , düşmanı caydırmada .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor