Rusya'dan Kiev bölgesine İHA saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın İran'dan aldığı insansız hava araçlarıyla bu gece 20'den fazla İHA ve füzeyle saldırdığını açıkladı. İHA saldırısında 4 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Rusya'dan Kiev bölgesine İHA saldırısı: Ölü ve yaralılar var
Rusya'dan Kiev bölgesine İHA saldırısı: Ölü ve yaralılar var
GİRİŞ 22.03.2023 14:07 GÜNCELLEME 22.03.2023 14:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ukrayna Acil Durumlar Servisi, Rusya'nın gece saatlerinde Kiev bölgesindeki Rzhyshchiv kentinde yer alan iki öğrenci yurdu ile bir eğitim kurumuna İHA saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Bölge Emniyet Müdürü Andrii Nebytov, saldırıda 20 kişinin yaralandığını, 4 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi. Yaralıların hastaneye kaldırıldığını açıklayan Nebytov, saldırının ardından kayıp olduğu bildirilen kişileri arama çalışmalarının ise sürdüğünü belirtti.

Saldırıda 5 katlı yurt binalarının 4. ve 5. katlarının büyük bir bölümü yıkılırken, diğer binalarda da hasar oluştuğu öğrenildi. Ukrayna ordusu, fırlatılan 21 insansız hava aracından 16'sının düşürüldüğünü duyurdu.

ZEKENSKİ'DEN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın saldırıda 20'den fazla İran yapımı insansız hava aracı ve çok sayıda füze kullandığını ifade etti.

Zelenski, "Bu sadece bir gecede Ukrayna'ya karşı yapılan terör saldırısı. Ne zaman birileri, Moskova'da 'barış' kelimesini duymaya çalışsa, orada bu tür suç içeren saldırı düzenleme emri veriliyor. Ukrayna güçlerinin karada, havada ve denizde başarıları barışı yakınlaştırıyor" dedi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • ÖZCAN 58 1 yıl önce Şikayet Et
    savaş bu, çiçek atmayacaklardı herhalde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin duyurdu: Öğretmen atamaları için sayı belli oldu!
Gelin duvağını toplarken magandanın kurşunuyla vuruldu!