Pentagon: Suriye’deki başka bir üsse daha saldırı düzenlendi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Suriye’nin doğusunda Amerikan askerlerinin konuşlu olduğu üsse İran destekli gruplarca 10 roketle saldırı düzenlendiğini ancak herhangi bir kayıp vermediklerini açıkladı.

Pentagon: Suriye’deki başka bir üsse daha saldırı düzenlendi
Pentagon: Suriye’deki başka bir üsse daha saldırı düzenlendi
GİRİŞ 24.03.2023 23:33 GÜNCELLEME 24.03.2023 23:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Suriye’nin Haseke ilinde dün ABD öncülüğündeki koalisyona ait bir tesisi insansız hava aracıyla (İHA) vurarak ABD’li bir sözleşmeli personelin ölümüne, 5'i asker biri sözleşmeli 6 personelin de yaralanmasına yol açan İran destekli gruplar bu sefer de Deyrizor’daki ABD üssünü hedef aldı.

Günlük basın toplantısında Pentagon Sözcüsü Ryder, yerel saatle 08.05 sularında Deyrizor’da ABD tarafından Yeşil Köy olarak adlandırılan üsse 10 roketle saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Ryder, saldırıda herhangi bir kayıp vermediklerini belirtirken, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, roketlerin üssün yakınındaki bir eve isabet ettiğini ve iki kadınla iki çocuğun hafif şekilde yaralandığı bilgisi verildi.

Sözcü, iki saldırıyı düzenleyen grubun da aynı olduğunu ileri sürdü.

Haseke’deki üsse düzenlenen saldırıdan sonra ABD, İran Devrim Muhafızları ile ilişkili Suriye’deki iki tesisi hava saldırılarıyla vurmuştu.

HAVA SAVUNMA RADARLARININ ÇALIŞMADIĞI İDDİASI

New York Times gazetesinin ABD’li yetkililere dayandırdığı, bir Amerikalı sözleşmeli personelin öldüğü İHA saldırısına ilişkin haberinde, ABD’nin Suriye’deki hava savunma radarlarının çalışmadığı ileri sürüldü.

Gazetenin haberinde, radarların çalışmadığının İran ile ilişkili gruplarca bilindiğinden şüphe edildiği belirtildi.

Bu habere ilişkin soruları yanıtlayan Ryder ise saldırının soruşturulduğunu, bu konunun da CENTCOM tarafından incelendiğini söyledi.

Tuğgeneral Ryder, diğer taraftan alanı görecek bir radar gözlem kapasitesinin olduğunu iddia etti.

Bir personelin öldüğü saldırıya ilişkin açıklamada İHA’nın İran’a ait olduğu ifade edildiği ve Devrim Muhafızları Ordusuyla ilişkili hedeflerin vurulduğunu hatırlatan bir gazetecinin “Burada İran’ı bir Amerikan vatandaşının ölümünden sorumlu tutuyor musunuz?” sorusuna ise Ryder, “İran, elbette ki bu grupları destekliyor ve bu nedenle de onların bölgede güvensizlik, istikrarsızlığa yol açmamalarını sağlamakla yükümlüdür.” yanıtını vermekle yetindi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Haydar hko 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd,imandan korkuyor hemde İranı rahatsız etmemek adına çok temkinli davranıyor.iran onlara ırakta dersini verdi 1500,2000 km den füzeleri çaktı üstlerine 100 den fazla ölü verdiler hepsini gizliyorlar ama İran kaçta helikopterle ölüleri yaralıları ürdündeki ise taşıdı bunların hepsi İran da evrakla delille dirildi üstelik videolarla.buna derler intikam.emin olun İran onları dize getire
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Havuç, tavşan. 2 gün önce ABD İranı vurdu. Büyük şeytan iş başın da
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    danışıklı dövüş
    Cevapla
  • Saka 1 yıl önce Şikayet Et
    Eninde sonunda defolacaksınız şeytanın çocukları
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    aamlarin ulkesini igal et terør devlet kur sonra suclu iran de iran da suriye yardim etme hakki var nasil siz uyduruk terør deyip nato ile ulkeleri isgal edip silah deneme yada ukrani da benzeri sey yapiyorsunuz o ne olacak senin suriye de ne islerin var pkk terør ile hedek kim iran mi biz mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri