Avrupa Konseyi'nden Fransa'ya çağrı: Gösteri hakkına saygı duy

Avrupa Konseyi, emeklilik yaşını yükseltme planı nedeniyle büyük protestolara sahne olan Fransa'da, hükümete seslenerek "gösteri hakkına saygı duyma" çağrısı yaptı.

GİRİŞ 25.03.2023 09:43 GÜNCELLEME 25.03.2023 10:32
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Avrupa Konseyi, Fransa'da tartışmalı emeklilik reformuna karşı yapılan gösterilerde polisin orantısız güç kullanmasına tepki göstererek Paris yönetimini gösteri hakkına saygı duymaya çağırdı.

Merkezi Strazburg'da bulunan Konsey'den İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Fransa'da emeklilik reformuna karşı gösterilerde bazen güvenlik güçlerinin de hedef olduğu şiddet olaylarının yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, bu durumun güvenlik güçlerinin göstericilere karşı orantısız güç kullanmasını haklı çıkaramayacağına dikkat çekilerek, Fransa'ya gösteri hakkına saygı duyma ve bunu garanti altına alma çağrısı yapıldı.

Fransa'da 16 Mart'ta emeklilik reformunun mecliste oylanmadan kabul edilmesinin ardından düzenlenen reform karşıtı gösterilerde polis ve göstericiler arasında şiddet olayları yaşanıyor. Ülke genelinde önceki günkü gösterilerde 457 kişi gözaltına alınırken, 441 polis ve jandarma yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • Ts61 1 yıl önce Şikayet Et
    Okadar endişeliyizki göbek atasım var
    Cevapla
  • Ts61 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok endişeliyim inşallah daha beter olurlar Endişem yakın zamanda olması
    Cevapla
  • Osi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah daha Beter etsin inşallah
    Cevapla
  • Bir vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Aşırı polis şiddetini aynı şiddette kınıyoruz. Endişeliyiz.
    Cevapla
  • Fakirullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Saygı duy macron endişeliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu