ABD'de hortum felaketi! 26 kişinin öldüğü bölgede OHAL ilan edildi

ABD'nin Mississippi eyaleti ve çevresinde büyük yıkıma yol açan, 26 kişinin öldüğü hortum nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi. Rolling Fork kentinde meydana gelen ağır hasar görüntülendi. Afet bölgesinde zaman zaman şimşek çaktı.

ABD'de hortum felaketi! 26 kişinin öldüğü bölgede OHAL ilan edildi
ABD'de hortum felaketi! 26 kişinin öldüğü bölgede OHAL ilan edildi
GİRİŞ 27.03.2023 01:55 GÜNCELLEME 27.03.2023 01:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, yıkıcı etkisi büyük olan 10'dan fazla hortumun etkisiyle Mississippi ve çevresinde 26 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine, bölge için federal acil durum ilan ettiğini açıkladı.

ABD Devlet Başkanı Joe Biden, Mississippi eyaletinde olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

ENKAZ ALTINDA CANLI ARADILAR

Kurtarma ekipleri, doğal felaketin ikinci gününde de enkaz altında canlı ararken, bölge halkı evlerinin yıkıntıları arasında değerli eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

SON 50 YILIN EN BÜYÜK HORTUMU

Rolling Fork kasabasının genellikle düşük gelirlilerden oluşan halkının, son 50 yılın en büyük hortumu olduğu belirtilen afet nedeniyle büyük zarar gören evlerini tekrar yaşanır hale getirmek için uğraştığı görüldü.

Kasırga benzeri hava fenomenlerini raporlayan Ulusal Hava Durumu Servisi, Rolling Fork'u vuran hortumun 5 üzerinden 4 şiddetinde olduğunu ve hızının saatte 300 kilometrenin üzerine çıktığı anların tespit edildiği bilgisini paylaştı.

Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı (FEMA) yetkilileri, bölge halkına yaptığı yardımları Twitter üzerinden paylaşırken, Mississippi'nin Cumhuriyetçi valisi Tate Reeves, "Ne yazık ki Mississippi'de potansiyel olarak daha fazla kötü hava koşulları bize doğru yaklaşıyor." diyerek vatandaşları güvenlik konusunda uyardı.

Rolling Fork kentinde meydana gelen ağır hasar havadan görüntülendi.

NWS: HAYATINIZI KORUMAK İÇİN HEMEN SAKLANIN

23 Mart akşamı, Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), afet öncesi, eyaletin Rolling Fork bölgesine doğru ilerleyen bir hortum konusunda uyarı paylaşmış, "Hayatınızı korumak için hemen saklanın." ifadesine yer vermişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • değişik ilginç 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun. Allah musibeti başınızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Asrımızın Ad kavmi olan Amerika hortumlar ve kasırgalarla helak olacak inşaallah
    Cevapla
  • ufuk 1 yıl önce Şikayet Et
    depremlerle biz helak olmayalım da....
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Alçıpan ve mukavva dan evler rüzgara fırtınaya dayanır mı
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın CHP lisi yokmu niye hükümeti suçlamıyorlar önlem almadı diye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!