Fransız basını: HDP koalisyonda türbülansa yol açar

Fransız basınından, 7'li koalisyonun Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi ve HDP'nin aday çıkarmayacağını açıklamasıyla ilgili Fransız basınından dikkat çeken bir analiz geldi.

Fransız basını: HDP koalisyonda türbülansa yol açar
Fransız basını: HDP koalisyonda türbülansa yol açar
GİRİŞ 27.03.2023 19:10 GÜNCELLEME 27.03.2023 19:10
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

France 24, Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti sonrası yaşanan gelişmeleri mercek altına aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasının ardından çok az şeyde sonuç çıkacağını ifade eden Uluslararası ve Stratejik İlişkiler Enstitüsü Başkan Yardımcısı ve Türkiye uzmanı Didier Billion, France 24'ün sorularını yanıtladı.

"VERİLEN TAVİZLER VAR"

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı göstermemesinin çok önemli olduğunu belirten Billion, İYİ Parti'nin tutumuna dikkat çekti. Bu partinin bazı milletvekillerinin çok milliyetçi olduğunu vurguladı.

İYİ Parti'nin HDP'ye sıcak bakmayacağını ve verilen tavizleri sorun olarak gördüğünü belirtti.

KILIÇDAROĞLU-İYİ PARTİ ANALİZİ

HDP'nin koalisyonda bir türbülansa yol açabileceğini belirten Billion, Kılıçdaroğlu'na oy vermeyi düşünen İYİ Partili seçmenin HDP nedeniyle fikrini değiştirebileceğini, bunun da Kılıçdaroğlu'nun oylarına HDP'nin doğrudan bir katkı sağlamayacağını ifade etti.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 80
  • Memleket 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamda bunun için beklediler, ama takke düştü kel göründü.. artık sag seçmeni ikna edemezler...
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu 7 li masaya fırsat vermesin..
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Lamıcımı yok bu ülkeyi seven ve sevmeyen var artık bu partizanlık değil artık.
    Cevapla
  • Avşaroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru da, Davudoğlu, Karamolla ve Bebecan için PKK neden problem olmuyor? Bu neden hiç sorgulanmıyor? Örnek olarak ben sorayım, Ey Davudoğlu! HDP-PKK ile işbirliği neden sizi rahatsız etmiyor anlatın anlayalım. Öbür tarafta şehitlerimizin yüzüne nasıl bakacaksınız, çünkü onlar sizden şikayetçi olacaklar. Yoksa ahiret inancınızı mı kaybettiniz?
    Cevapla
  • Gazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Cevap çok basit, herşeyin başı Erdoğan düşmanlığı. "Araf-﴾179﴿ Andolsun biz, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Bunların kalpleri vardır ama onlarla kavrayamazlar; gözleri vardır ama onlarla göremezler; kulakları vardır ama onlarla işitemezler. Onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır."
    Cevapla
  • Ertan 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi parti evine ihanet etti gitti karşı cenahla anlaştı.Ama onların oyuncağı oldu.Anladı ama ellerindende birşey gelmiyor.Ayrılsa yok olacak .eve dönemiyorda utancından.İşte önüne atılanla idare ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, ateşkes teklifini kabul etti! İşgalci İsrail'den skandal adım
PKK'ya peş peşe darbeler! 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi