Suudi Arabistan ile İran'ı barıştıran Xi'den ilk yorum

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile yaptığı telefon görüşmesinde Orta Doğu'daki gerilimin azalmasını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

GİRİŞ 28.03.2023 10:58 GÜNCELLEME 28.03.2023 11:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, bugün Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Xi, Suudi Arabistan ile İran arasındaki normalleşmenin bölgesel birlik ve işbirliğinin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Suudi ajansı SPA'nın haberine göre Veliaht Prens de Çin'in iki taraf arasındaki "komşuluk ilişkilerini geliştirme çabalarını destekleme girişiminden duyduğu memnuniyeti" dile getirdi.

Öte yandan dün Suudi medyası, Riyad ile Tahran'ın büyükelçiliklerini yeniden açmaya hazırlandıklarını ve iki ülkenin üst düzey diplomatlarının Ramazan ayının bitiminden önce bir araya geleceklerini bildirmişti.

10 Mart'ta Pekin, Tahran ve Riyad arasında 7 yıldır askıda olan diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesine yönelik anlaşmaya aracılık etmişti.

Uzun süredir rakip olan İran ve Suudi Arabistan, bölgede bir dizi vekalet savaşında yer almıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Morelli 2 yıl önce Şikayet Et
    Artik amarikanin etkisi yok olup gidiyor israilde yok olursa tam isabetli olur
    Cevapla
  • Leyla 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikayı devre dışı bırakıp dünya liderliği yapmaya çalışıyor aklınca ama.... İkinizde yok olun
    Cevapla
  • emins 2 yıl önce Şikayet Et
    kör
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den Gazze açıklaması: Trump'ın savaşı bitirmesini umuyoruz
Erdoğan: Operasyon ellerinde patladı, rezervler artamaya başladı