BMGK'dan Rusya'nın bağımsız soruşturma talebine ret

BMGK Rusya'nın Kuzey Akım patlamalarıyla ilgili bağımsız soruşturma talebini reddetti. BMGK'da soruşturmaya onay için yeterli oy çıkmadı.

BMGK'dan Rusya'nın bağımsız soruşturma talebine ret
BMGK'dan Rusya'nın bağımsız soruşturma talebine ret
GİRİŞ 28.03.2023 14:31 GÜNCELLEME 28.03.2023 14:31

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Rusya'nın Kuzey Akım patlamalarıyla ilgili bağımsız soruşturma talebini reddetti.

9 OY TOPLANAMADI

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), geçtiğimiz eylül ayında meydana gelen Kuzey Akım doğalgaz boru hattına yönelik yapılan sabotajın araştırılması için Rusya'nın talep ettiği bağımsız soruşturma tasarısını oyladı. Oylamaya sunulan ve kabul edilmesi için BMGK'deki 15 üyenin 9 'evet' oyunu alması gereken tasarı, Rusya, Çin ve Brezilya tarafından desteklendi.

'Doğu-Batı savaşı çıkabilir' uyarısı: Boru hattına stratejik sabotaj"Doğu-Batı savaşı çıkabilir" uyarısı: Boru hattına stratejik sabotaj

Oylamada, ABD, Japonya, Fransa, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Malta, İsviçre, Gabon, Ekvador, Arnavutluk, Gana ve Mozambik ise çekimser kalırken, bağımsız soruşturma tasarısı gerekli 9 oyun toplanamaması nedeniyle reddedildi. Karar, BMGK üyesi olmadıkları için oylamaya katılmayan Belarus, Suriye, Kuzey Kore, Venezuela, Nikaragua ve Eritre tarafından ortaklaşa hazırlandı.

 

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Almanya'da 175 milyon TL dolandırdı, Türkiye'de lüks içinde yaşıyor
Fenerbahçe yeni sezonun ilk transferini yaptı! Prensipte anlaşıldı