İngiltere'de sığınmacılar için ucuz barınma planı

İngiltere sığınmacıların kaldığı otellerde maliyetin artmasıyla yeni bir ucuz barınma planı oluşturdu. Buna göre sığınmacılar eski askeri üs veya teknelere yerleştirilecekler.

İngiltere'de sığınmacılar için ucuz barınma planı
İngiltere'de sığınmacılar için ucuz barınma planı
GİRİŞ 29.03.2023 16:36 GÜNCELLEME 29.03.2023 16:36

İngiltere hükümeti, sığınmacıları oteller yerine, daha ucuza mal olacak gemiler, tekneler ve eski askeri üslere yerleştirmeyi planlıyor.

"Daha az gelişmiş yerleşimlere geçiş" diye adlandırılan planı hükümetin göçten sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Robert Jenrick açıklayacak.

İngiltere, sığınmacıların barındırıldığı otellerin günde 6,2 milyon sterline mal olduğunu söylüyor.

ESKİ ASKERİ ÜS VE TESİSLERDE KALACAKLAR

Fakat sığınmacıların yerleştirilmesi düşünülen alanların uygunluğunun tartışma yaratması bekleniyor.

Jenrick'in açıklayacağı planda İngiltere'ye yasa dışı yollardan gelenlerin çeşitli eski askeri üsler ve tesislerde barındırılması öngörülüyor.

BBC'nin edindiği bilgiye göre hükümet şimdiden Lincolnshire ve Essex'deki bazı askeri üslerde, sığınmacıların kalabilmesi için gereken yapısal değişiklikler için hazırlıkları tamamladı.

Buna karşılık sığınmacıların barındırılması düşünülen gemi ve tekneler konusunda hazırlıklar henüz o kadar ilerlemedi ve bugün bu amaçla kaç tekne kullanılacağı ve bunların nerelerde demirli olacağı konusunun açıklanması beklenmiyor.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den