Papa Franciscus hastaneye kaldırıldı: Sağlık durumuna ilişkin açıklama

Katolik Kilisesi'nin yönetim merkezi olan Vatikan, dün solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle hastaneye kaldırılan Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus'un durumunun iyiye gittiğini bildirildi.

Papa Franciscus hastaneye kaldırıldı: Sağlık durumuna ilişkin açıklama
Papa Franciscus hastaneye kaldırıldı: Sağlık durumuna ilişkin açıklama
GİRİŞ 30.03.2023 15:38 GÜNCELLEME 30.03.2023 15:40
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un, dün, nefes darlığı sebebiyle Roma'daki Gemelli Hastanesine kaldırıldığı açıklanmıştı.

"NEFES DARLIĞI SEBEBİYLE GEMELLİ POLİKİLİĞİNE GİTTİ"

Vatikan Basın Sözcüsü Matteo Bruni, dün yaptığı yazılı açıklamasında, "Papa Franciscus, son günlerde yaşadığı nefes darlığı sebebiyle bugün öğleden sonra bazı tıbbi kontroller için Gemelli Polikliniğine gitti. Burada yapılan tetkikler, kendisinin birkaç gün hastanede uygun tedavi görmesini gerektirecek solunum yolu enfeksiyonu (Kovid-19 değil) geçirdiğini ortaya koydu. Papa Franciscus, rahatsızlığı dolayısıyla kendisine gönderilen mesajlardan ve gösterilen yakınlıktan, dualardan etkilendi ve minnettarlığını belirtti" ifadelerini kullanmıştı.

İtalyan basınındaki haberlerde de Papa'nın yarın ve cuma gününe ilişkin programlarının iptal edildiği belirtilmişti. Papa'nın geceyi hastanede geçirmesinin beklendiği, durumunun endişe verici görünmediği kaydedilmişti.

SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Nefes darlığı şikayetiyle dün hastaneye kaldırılan 86 yaşındaki Papa'nın durumuna ilişkin Vatikan'dan bugün bir açıklama yapıldı.

Vatikan Basın Sözcüsü Matteo Bruni, "Papa Franciscus, gece iyi dinlendi. Klinik tablo giderek düzeliyor ve planlanan tedaviler devam ediyor. Bu sabah kahvaltısını yaptı, gazeteleri okudu ve çalışmaya başladı. Papa, hastanenin şapelinde dua da etti" dedi.

TEK AKCİĞERİ VAR

2013'te Katolik Kilisesi'nin 266. Papası olarak seçilen Papa Franciscus'un, henüz çocukken geçirdiği enfeksiyon sebebiyle tek akciğeri bulunuyor.

86 yaşındaki Papa, ocak ayı sonunda verdiği bir demeçte, sağlık durumunun iyi ve yaşına göre normal olduğunu belirtmişti.

Papa Franciscus, son olarak 4 Temmuz 2021'de yine aynı hastanede kalın bağırsak operasyonu geçirmiş ve 10 gün boyunca hastanede gözlem altında kalmıştı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Ter 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kendi hilafetlerini inkilap yapıp kaldırmadı,laikte degiller
    Cevapla
  • Sivaslı 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı pensilvanyadaki papaza
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fetönün arkadaşları hani geçmiş olsun dileğinde bulunmadımı
    Cevapla
  • nasri 1 yıl önce Şikayet Et
    Abbas yolcu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kendisine faydası olmayan biri başkalarının günahını nasıl affettirip cennete gönderir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı