ABD tarihinde bir ilk: Trump suçlandı, hakim karşısına çıkacak

New York Büyük Jürisi, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın suçlanması yönünde oy kullandı. Böylece Trump, Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkacak ilk eski ABD Başkanı olacak.

ABD tarihinde bir ilk: Trump suçlandı, hakim karşısına çıkacak
ABD tarihinde bir ilk: Trump suçlandı, hakim karşısına çıkacak
GİRİŞ 31.03.2023 01:38 GÜNCELLEME 31.03.2023 08:20
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. Başkanı Trump'ın avukatı Joe Tacopina, evlilik dışı cinsel ilişki yaşadığı iddia edilen yetişkin filmlerin yıldızı Stormy Daniels'a 130 bin dolar "sus payı" ödemesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, New York Büyük Jürisinin Trump'ı suçlamak için oy kullandığını açıkladı.

Böylece Trump, Amerikan tarihinde kendisine yöneltilen bir suçlama nedeniyle hakim karşısına çıkacak ilk eski ABD Başkanı olacak.

TRUMP: ABD ARTIK 3. DÜNYA ÜLKESİDİR

Öte yandan Trump'tan iddianameye çok sert tepkiler yükseliyor.

Trump'ın suçlamalara yönelik açıklamaları şöyle:

- Tarihte en üst düzeyde siyasi zulüm ve seçimlere müdahale.

- Bu cadı avı Biden için ağır geri tepecek.

- ABD tarihinde bu hiçbir başkana yapılmamıştı.

- Bu haydutlar ve radikal solcu canavarlar ABD’nin 45. Başkanına suç isnat ettiler.

- Bu ülkemize daha önce hiç görülmemiş bir saldırıdır.

- ABD artık bir 3. Dünya ülkesidir.

PROTESTO ÇAĞRISI YAPMIŞTI

ABD'de 2024 başkanlık seçimlerine aday olan Trump, 18 Mart'ta Manhattan Bölge Savcısı'nın soruşturmasıyla ilgili olarak tutuklanmasını beklediğini duyurmuş ve bu nedenle protesto çağrısında bulunmuştu.

"SUS PAYI" ÖDEMESİ

Yetişkin film yıldızı Stormy Daniels, Trump ile cinsel ilişkiye girdiği iddiası konusunda sessiz kalması için 2016 yılında 130 bin dolar ödeme karşılığında bir anlaşmaya imza attığını ancak Trump tarafından imzalanmadığı için bunun geçersiz olduğunu savunmuştu.

Trump, Daniels'in iddialarını yalanlarken, Trump'ın 2016'daki seçim kampanyasından önce avukatlığını yapan Michael Cohen, Daniels'a Trump adına kendi hesabından 130 bin dolar ödeme yaptığını doğrulamıştı.

Cohen, Trump şirketleri tarafından daha sonra kendisine ikramiyelerle yaklaşık 420 bin dolar geri ödeme yapıldığını iddia etmişti.

Trump'ın seçim kampanyasına yönelik yürütülen soruşturmada "yalan söyleme" ve "vergi kaçırma" suçlamalarıyla Aralık 2018'de gözaltına alınan Cohen, mahkemede 3 yıl hapis cezasına çarptırılarak Mayıs 2019'da cezasını çekmek üzere Otisville'deki federal hapishaneye gönderilmişti.

O yıllarda federal savcılar Trump'a yönelik herhangi bir inceleme başlatılmasına gerek duymazken, Manhattan Bölge Savcılığı "sus payı" ödemesi olarak bilinen soruşturmayı başlatmıştı.

KAYNAK: AA, HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Adige 1 yıl önce Şikayet Et
    Trump Bill Clinton gibi beyaz sarayın içinde yememiş o haltı o yüzden affedilen zavallıyı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yiyin birbirinizi.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    karışsın beter olsun büyük şeytan amerika!!!
    Cevapla
  • E.B 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika da da işlerine gelene yapıyolar ne şeriatı sahtekarlar
    Cevapla
  • Asli gibi.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Dayan turp.. Abd'yi böl parçala arkandayız senin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?