Miçotakis'ten seçim vaadi: Türk-Yunan sınırına tamamen duvar örecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkedeki genel seçimler için kampanya yürütürken, ülkenin Türkiye ile olan kara sınırının tamamına duvar örme sözü verdi.

GİRİŞ 01.04.2023 01:16 GÜNCELLEME 01.04.2023 09:54
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan İçişleri Bakanı Takis Theodorikakos ile birlikte Yunanistan’ın Türkiye sınırında bulunan Evros bölgesini ziyaret etti. Miçotakis ülkedeki genel seçimler için kampanya yürütürken, ülkenin Türkiye ile olan kara sınırının tamamına duvar örme sözü verdi.

37,5 kilometre uzunluğundaki mevcut çelik duvara önümüzdeki 12 ay içinde 35 kilometre daha ekleme yapmayı planladıklarını açıklayan Başbakan Miçotakis, başka bir hükümetin iş başına gelmesi durumunda bu planın tamamen gündem dışı kalabileceğini belirtti. 2026 yılına kadar 100 kilometreden fazla duvar ekleneceğini belirterek, “Bugün Yunanistan'da bu projeye karşı savaşan siyasi güçler olmasından dolayı üzüntümü belirtmek isterim. Mevcut duvar ve vadettiğimiz duvarlar yasadışı göçe karşı etkili bir caydırıcı güç olacaktır. Ördüğümüz duvar geçen yıl kara sınırımızdan 250 binden fazla geçişin önlenmesine yardımcı oldu” dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasında 212 kilometre kara sınırı bulunuyor. 2012'de Yunanistan tarafından Suriyeli mültecilerin geçişini önlemek için sınıra 3 metre yüksekliğinde ve 12,5 kilometre uzunluğunda metal duvar inşa edilmesi ile başlayan duvar projesi, Ekim 2020'de Afganistan'dan gelen göçmenlere karşı 5 metre yüksekliğinde ve 27 kilometre uzunluğunda yeni çelik duvarın inşaatı ile devam etti. Günümüzde 37,5 kilometre boyunca uzanan duvarın Yunanistan tarafında akustik önleyiciler ve aktif sınır ekipleri yer alıyor. Rescue raporuna göre Yunanistan’da 119 bin 700 mülteci bulunuyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 155
  • hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Bana Yunanistan'ı Mehmet Ali Erbil yönetiyor gibi geliyor. Hele şunun tipe bak
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 1 yıl önce Şikayet Et
    o duvarlarıı terse göçte biz kullanacağız bize duvar şimdiden bedavaya gelecek.....fazla kasılmayın.....
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Kalleş avrupa zenginleri,kara gözlü kara saçlı müslüman görmek istedikleri için duvarlarin en yüksegini,tel örgülerin en jiletlisin sinirlarina gerdiler alçaklar.unuttuklari duvarin derinliginin duvarin kendisi kadar yüksek olmamasi.
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede katliama destek olan avrupa birde duvar örüyorlar mazlum insanlar suriyeden kaymasin orda can versin ortadogu müslümanlar dan temizlensin cünkü petrol orda rahat isgal etmek icin
    Cevapla
  • Gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahh miço ah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ile ABD arasında Ankara'da Terörle Mücadele zirvesi
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!