Fransa'dan Türkiye açıklaması: Finlandiya'nın NATO onayı memnuniyet verici

Fransa, Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

GİRİŞ 01.04.2023 07:00 GÜNCELLEME 01.04.2023 09:01
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Fransa, dün TBMM tarafından Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasını memnuniyetle karşılıyor. Bu Müttefiklerce 30. ve son onay kararı, artık Finlandiya'nın İttifaka resmi olarak katılmasının önünü açtı" denildi.

Açıklamada, Fransa'nın, NATO'nun Temmuz 2023'te Litvanya'da düzenlenecek Vilnius Zirvesi'nde bu iki yeni müttefiki kabul edebilmesi için Türkiye ve Macaristan'ın İsveç'in katılım protokolünü onaylamasına ilişkin beklentisine yer verildi.

Açıklamada, "İsveç ve Finlandiya, NATO ile önemli ve birlikte çalışabilir askeri yeteneklere sahiptir. Üyelikleri, Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliğine ve tüm üyelerinin çıkarları doğrultusunda Atlantik İttifakı'nın güçlenmesine belirleyici ölçüde katkı sağlayacak" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Finlandiya'nın NATO'ya katılımına ilişkin TBMM'de kabul edilen protokolün onaylanmasına ilişkin kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 50
  • orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    sende tekrar natoya girerken türkiye okey dedi ama bir numaralı türkiye düşmanısın
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Öyle çok memnun ki ; alsın füzelerini , tanklarını , helikopterlerini , ordularını , Rusya - Finlandiya sınırına yerleştirsin , Bak gör o zaman Rusya , Fransa'ya neler neler yapar .
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato bitmiştir boşuna bu tür alımlar zannediyorlar ki top yekun saldiracaklar yalan isteyen istedigi kadar asker gönderecek oda isterse tabi.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir tanede müslüman ülke alın natoya görelim ya 50 yıl yda 100 yıl geçmesi gerekir, parasını veripde alamadıgımız araç gereçlerden anlamalıyız, avrupa birliginin kapısında kaç yıldır bekliyoruz ben yılını unutdum
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya Onayına Memnuniyetinizi Pkkypg Meclisinizde ödül vererek kutladınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı