Libya'dan BM raporuna tepki: Uluslararası destek lazım

Libya hükümeti ve Meclisi, Birleşmiş Milletlerin (BM) ülkedeki göçmenlere dönük insan hakları ihlalleriyle ilgili raporunu kınadı. Göçmenlerin tutulduğu gözaltı merkezlerinin uluslararası destek gerektirdiği ifade edildi.

Libya'dan BM raporuna tepki: Uluslararası destek lazım
Libya'dan BM raporuna tepki: Uluslararası destek lazım
GİRİŞ 02.04.2023 09:32 GÜNCELLEME 02.04.2023 09:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Dışişleri Bakanlığı ve Temsilciler Meclisi İçişleri Komisyonu, BM İnsan Hakları Konseyi tarafından Libya'da insan hakları ihlallerini araştırmak üzere kurulan misyonun raporuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, göçmenlerin tutulduğu gözaltı merkezlerinin uluslararası destek gerektirdiği ve ulusal birlik hükümetinin bu konuda yalnız bırakılmaması gerektiği ifade edildi.

BM misyonundan, şiddet ve cinsel kölelik mağduru göçmenlere ilişkin eldeki belge ve tanıklıkları Libya Başsavcılığına sunması istendi.

Açıklamada, uluslararası toplumun, bu zorlu ve üzücü insani sorunu çözmedeki başarısızlığının Libya'ya yüklenmesinin kabul edilmeyeceği vurgulandı.

Meclis İçişleri Komisyonunun açıklamasında ise "ön yargılı, objektiviteden yoksun, Libya'nın imajını çarpıtan ve göç dalgalarından sorumlu tutan" değerlendirmeler içeren rapordan duyulan rahatsızlık ifade edildi.

Raporda Libya'nın içinden geçmekte olduğu zor koşullar ve yüz binlerce göçmenin ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken devlet kurumlarının kırılganlığının göz ardı edildiği belirtildi.

Libya'daki insan haklarını araştırma misyonunun 27 Mart'ta yayımlanan raporunda, Libya'da gözaltı merkezleri ve gizli hapishanelerde göçmenlerin cinsel köleliğe maruz kalmış olabileceğine dair makul sebepler bulunduğu ifade edilmişti.

Raporda, göçmen kaçakçılığı, köleleştirme, zorla çalıştırma ve hapse atmanın bireyler, gruplar ve devlet kurumlarına büyük gelirler getirdiği iddia edilmişti.

Avrupa'ya gitmek için Libya üzerinden Sahra Çölü ve Akdeniz'i geçmeye çalışan göçmenlerin kimi insan kaçakçılarının eline düşüyor, kimi çölde ya da denizde hayatını kaybediyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    inşaallah.
    Cevapla
  • Mustafa 11 ay önce Şikayet Et
    BM önce kendi yediği haltlarin hesabını versinl Libya parcalan iken neden sesi çıkmamış bu içine düşürüldüğü durumda Libya halkı için ne yapmış bir sorun lütfen böl parçala yut sonra burada insan hakları ihlali var diyor bak hele hele soysuzlara
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Beter olur yok olur inşaallah Rabbim yerle yeksan sen KAHHAR sın kahru perişan et
    Cevapla
  • Kahraman 1071 11 ay önce Şikayet Et
    İnsanlar,yakında avrupada yaşam şartlarının ne kadar zor olduğunu,oralarda çile çekerek öğrenecek ve gitmek istemeyecek.O günler çok uzakta değil...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...