ABD'li komutandan F-35 itirafı

ABD Hava Kuvvetleri Korgeneral Michael Schmidt Pentagon'un F-35 savaş uçağı filosunun yalnızca yarısının göreve uygun olduğunu itiraf ederek bu durumu "kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

GİRİŞ 02.04.2023 14:34 GÜNCELLEME 02.04.2023 14:47
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Pentagon'un F-35 savaş uçağı filosunun yalnızca yarısı göreve uygun olduğu ortaya çıktı. Program yöneticisi Hava Kuvvetleri Korgeneral Michael Schmidt'e göre, Şubat ayı itibarıyla ABD'nin 540'tan fazla F-35 filosundaki göreve uygun jetlerin oranı %53,1.  

Filoda göreve tamamen uygun olan uçakların oranı ise 29,3.

"KABUL EDİLEMEZ"

F35 filosundan %65'lik hedefin oldukça altında kalındığı söyleyen Schmidt durumu "kabul edilemez" olarak tanımlıyor.

2021'de ABD Savunma Bakanlığı Türkiye'nin F-35 programından resmi olarak çıkarıldığını duyurmuştu. 

ABD'nin F-35 filosunda aktif olarak 540 uçak bulunuyor. Verilen rakamlara göre savaş uçaklarının sadece 162'si savaşa hazır. Geriye kalanı ise halen tam kapasite ile saldırı veya savunma harekatlarında yer alamıyor.

DÜŞÜK PERFORMANS

Diğer yandan F-35'lerin kullandığı jet motorlarının da açıklanan rakamlardan daha düşük performansa sahip olduğu tespit edildi. ABD hükümet Sorumluluk Ofisi’nin ön raporunda, F-35'lerdeki motor soğutma sisteminin "yeterince verimli" olmadığı aktarıldı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 38
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ehil ortak Türkiyeyi çıkarınca ortalık Cahillere kaldı. Türkiye ehliyetini kendi hava kuvvetlerinde kullanıyor. O kadar.
    Cevapla
  • Püf j 1 yıl önce Şikayet Et
    Bozuk diye diye filolarına f 35 alıp diger muttefiklerine vermekten çekinen amerika eski gücüne kavuşma peşinde biz bu programa katılmakla oyalanmışız yeni anladık çoktan kendi uçağımızı yapardık
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah çok daha beter olursunuz katil ikiyüzlü abd
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    biz alsaydık süper uçak olurdu
    Cevapla
  • Acı hayat 1 yıl önce Şikayet Et
    2.5 milyar dolarımızı abd kaptırıp kedinin ulaşamadığı ciğere mundar demesi sizin ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri