ABD, uçak gemisini Suriye'ye yaklaştırdı

ABD'nin Akdeniz'deki USS George W. H. Bush uçak gemisi, İran destekli güçlerin Suriye'de Amerikan askerlerinin konuşlu olduğu üslere yönelik saldırı düzenlemesinin ardından tedbir amaçlı olarak Suriye kıyılarına yakın bölgeye konumlandı.

ABD, uçak gemisini Suriye'ye yaklaştırdı
ABD, uçak gemisini Suriye'ye yaklaştırdı
GİRİŞ 03.04.2023 22:25 GÜNCELLEME 03.04.2023 22:25
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İran destekli güçlerin ABD askerlerinin konuşlu olduğu üslere roket ve insansız hava araçları ile saldırı düzenlemesinin ardından ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) adım attı.

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında "İran Devrim Muhafızlarıyla ilişkili grupların Suriye'de konuşlu kuvvetlerimize saldırılarını artırdıklarını gördük ve tedbir olarak uçak gemisini daha yakın bir bölgeye çektik." dedi.

AA muhabirinin, geminin Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye kıyılarına yaklaştığını hatırlatarak, geminin konumunun ve görev süresinin değiştirilip değiştirilmediğini sorması üzerine Singh, geminin konumunun Suriye kıyılarına daha yakın olacak şekilde değiştirildiğini ve görev süresinin uzatıldığını bildirdi.

Singh, altı aylık görev süresi biten geminin Akdeniz'de daha ne kadar kalacağına ilişkin soruya ise yanıt vermedi.

AA muhabirinin, bu geminin İran'a yönelik olası bir askeri operasyonun parçası olarak bölgede tutulmadığını kesin bir dille teyit edip etmeyeceği sorusuna ise Singh, "Bu askerlerimize yönelik saldırılarla alakalı ve buna verdiğimiz bir karşılıktır." yanıtını verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Hamdi Baba 1 yıl önce Şikayet Et
    Kolpa amaç başka
    Cevapla
  • Yasar 1 yıl önce Şikayet Et
    O bahanedir seçim yaklaştıkça Türkiyeyi kuşatma amaçlı sokulabildiği kadar sokuluyorlar. Reis sen bilirsinde s400 leri aktif hale gedir geç olmadan.
    Cevapla
  • DURSUN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gemi bizim için tehlike demektir
    Cevapla
  • ppm 1 yıl önce Şikayet Et
    2 tane TB3 bunları yok edebilecek gücündeler,Esad bunu anlayamayacak kadar geri zekalıdır,ülkesini teslim eder oysa buradaki gerçek güç Türk'lerdedir ..halen daha bize şart koşuyor,bizimle yürümesi gerekir iken !!!!
    Cevapla
  • Diyar-ı Bekri 1 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye anlatın. Sizlerde Türkiye'deki seçimi bekliyorsunuz. pkakaypg'ye desteklerinizi sürdüreceksiniz. Zalim, hain, teröristsiniz ve terör örgütlerin destekçilerisiniz. Allah tuzaklarınızı başınıza geçirsin, boşa çıkartsın. Allah yok olduğunuzu görmeyi bizlere nasip etsin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor