CNN Internaitonal: Seçimin kaderini HDP oyları belirleyecek

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN International, 14 Mayıs'taki seçimlerde kritik partinin HDP olduğunu yazdı. Haberde, HDP

CNN Internaitonal: Seçimin kaderini HDP oyları belirleyecek
CNN Internaitonal: Seçimin kaderini HDP oyları belirleyecek
GİRİŞ 04.04.2023 10:06 GÜNCELLEME 04.04.2023 10:37
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

14 Mayıs seçimleri öncesinde uluslararası kamuoyundan ve medya kuruluşlarından dikkati çeken yorumlar gelmeye devam ediyor.

ABD merkezli medya kuruluşu CNN International, Türkiye'deki seçimlerle ilgili bir yorum yayımlayarak seçimde oy verecek bir seçmen grubunun üzerine yoğunlaştı.

"HDP SEÇİMİN KADERİNİ BELİRLEYEBİLİR"

"Erdoğan'ın siyasi kaderini Türkiye'nin Kürtleri belirleyebilir" başlığıyla yayımlanan makalede, "Türkiye'deki Kürt partisi, gelecek seçimlerde kazananı belirleyecek parti olarak ortaya çıktı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 20 yıllık iktidardan edecek dengeyi verecek bir rol üstlenebilir. Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti liderine karşı en kritik gelişme HDP'nin geçen ay kendi adaylarını çıkarmayacağını açıklaması oldu. Birçok uzman bu hamlenin HDP'nin destekçilerinin Erdoğan'ın esas rakibine oy vermesinin önünü açacağını söylüyor" denildi.

Foreign Policy: Türkiye'deki seçimin kaderini HDP oyları belirleyecekForeign Policy: Türkiye'deki seçimin kaderini HDP oyları belirleyecek

Bu durumu "ironi" olarak yorumlayan CNN, "Bu durum son 10 yılın yarısını seçmen tabanından oy aldığı için partiye karşı olan Erdoğan için bir ironi. HDP'nin eski lideri Selahattin Demirtaş yaklaşık 7 yıldır hapiste ve partinin de kapanma ihtimali bulunuyor. Fakat partinin etkisi Türkiye siyasetinin gidişatını etkileyebilir" ifadelerine yer verdi.

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret ettikten sonra HDP'nin aday çıkarmama kararını açıkladığına vurgu yapan CNN makalesinde, "Kılıçdaroğlu son yıllarda Erdoğan karşısına çıkacak en güçlü aday. HDP bütün gücünü ona vereceğini açıklamadı fakat uzmanlar bu partinin seçimlerin kazananını belirleyeceğini söylüyor" denildi.

CNN, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile HDP arasındaki ilişkiyi ise "karmaşık" olarak yorumladı. Erdoğan'ın göreve geldiği ilk yıllarda "Kürtlere" daha çok hak tanıdığını ve HDP ile de yakın temasta olduğu belirtilirken, "Fakat daha sonra Erdoğan ve HDP arasındaki ilişkiler kötüye gitti" yorumu yapıldı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • Elazığli 23 1 yıl önce Şikayet Et
    Başta bu cnn kanalı teröristleri cilalayip parlatma vazifesini almış görünüyor...hadi ordan cnn hdp bu ülkede bir cacık yapamazz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    zaten HDP nin 6 li masanin adayı destekliyor olması bana göre yanlış hem Türklerin hem de Müslüm Kürtlerin en büyük düşlamlari CHP ve HDP dir Allah onlara fırsat vermesin ülkeyin başına getirmesin 15 temmuz davamini yapmak istedikleri yapacak ABD İsrail
    Cevapla
  • şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlere ara kaza vermişsin ha.. Kürtler sağduyulu dur işini bilir Geleceklerinin Reis'te olduğunu bilirler.
    Cevapla
  • Araştıran adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdp çok havalara girdi....önce barajı geçsin bakalım... anketlere güvenmesinler... İNŞAALLAH DAMDAN DÜŞMÜŞ gibi olacaklar ..
    Cevapla
  • Hakkı hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    O öncedendi. İP teki istifalar reise %5 e yakın oy kazandırdı. Gerçek milliyetçiler HDP nin olduğu masaya oy vermeyecektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dehşete düşüren anlar! Evsiz adamı silahla vurdu
Sınır duvarında delik açarak Filistinli çocuklara su ve yiyecek verdi