Putin, İbrahim Kalın'ı kabul etti

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ı Moskova'da kabul ederek bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Putin, İbrahim Kalın'ı kabul etti
Putin, İbrahim Kalın'ı kabul etti
GİRİŞ 06.04.2023 13:55 GÜNCELLEME 07.04.2023 11:53
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in başkent Moskova'da bir araya geldiklerini duyurdu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, "Böyle bir görüşmenin gerçekleştiği doğru. Bu görüşmede Akkuyu Nükleer Güç Santrali dahil ülkelerimizin gündeminde yer alan büyük enerji projelerinin uygulama süreçleri ele alındı. Tabii ki bu görüşme sırasında santrale yakıtın aktarılacağı töreninin nasıl gerçekleştirileceği de konuşuldu" dedi.

Peskov ayrıca, Rusya'nın nükleer santralin açılış törenine uygun düzeyde katılım göstereceğini ifade etti.

PUTİN'İN TÜRKİYE'YE GELMESİ GÜNDEMDE

Mersin'de inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin açılışı 27 Nisan'da yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Rusya Devlet Başkanı Putin'in tören için Türkiye'ye gelebileceğini ya da online olarak katılım sağlayabileceğini ifade etmişti. Kremlin Sözcüsü Peskov ise yaptığı bir açıklamada, Putin'in açılış törenine katılıp katılmayacağına ilişkin henüz bir karar alınmadığını söylemişti.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Putin Türkiye'nin dostudur.yillarca amerikanci politikalar yüzünden Rusya ile bir güç kurulmadı .Rusya Türkiye siz olmicani anladı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    daha da güzeli sözcümüzü devlet başkanıyla görüşmeye göndeririyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kötünün içinde en iyisi putin. Bundan dolayı severim yinede. En azından dürüst.
    Cevapla
  • Anonim 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi bir hamle gelecek galiba, ekonomik olarak hemde.
    Cevapla
  • SERDAR 1 yıl önce Şikayet Et
    İŞİMİZE NE GELİYORSA onu yapın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'