Terörist elebaşı Abdi Şahin öldürüldü mü? ABD'den İHA saldırısı açıklaması

Süleymaniye’de terör örgütü YPG/PKK'nın sözde Genel Komutanı Ferhat Abdi Şahin'i ve 3 ABD askerini taşıyan konvoy İHA saldırısında vuruldu. Saldırıyı doğrulayan CENTCOM Sözcüsü Joe Buccino can kaybının olmadığını açıkladı.

GİRİŞ 08.04.2023 13:39 GÜNCELLEME 08.04.2023 14:41
Bu Habere 290 Yorum Yapılmış

YPG'nin ABD korumasındaki Komutanı Mazlum Kobani kod adlı terörist Ferhat Abdi'nin bugün Süleymaniye Havalimanı’nın yakınlarında SİHA operasyonda öldürüldüğü iddia edilmişti.

SALDIRIYI ABD DOĞRULADI

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM), saldırıyı doğrulayan bir açıklama geldi.

WSJ'ye konuşan CENTCOM Sözcüsü Joe Buccino, saldırı sırasında terörist Ferhat Abdi Şahin ile birlikte konvoyda üç ABD askerinin bulunduğunu söyledi.

"CAN KAYBI YAŞANMADI"

Buccino, "Konvoyda ABD askeri personeli de vardı. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Şu anda bu saldırıyı soruşturuyoruz" dedi.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani'ye ait Rudaw da söz konusu saldırının terörist Ferhat Abdi'nin hedef aldığını, o ve beraberindeki heyetin saldırıdan kurtulduğunu yazdı.

Olay yerinden fotoğraflar:

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 290
  • Misafir007 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin Askeri egemenligi bitti demektir bu. Amerikan askeri de artik asil hedefin yaninda kus gibi avlaniyor. Kimse takmiyor artik ABD askerini var mi yokmu. Terörün yaninda gezen terär destekcisidir. Yollayayin Sari torbalari.
    Cevapla
  • Şenol 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu saldırıyı bizimkiler yapmış olsa hepsi ölürdü.
    Cevapla
  • Araphan 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık hiç bir yerde güvende değilsiniz ABD ve onun uşaklarına bir uyarı, çok yakın bir gelecekte bu topraklarda olamayacak hiçbir dinsiz, yahudi, hıristiyanlık emelleri olan
    Cevapla
  • Yusuf 33 1 yıl önce Şikayet Et
    bbg bir ordu daha var asıl ordu İslama inan onadolu ordusu
    Cevapla
  • amın derim. 1 yıl önce Şikayet Et
    her şeyin bir nedeni var bu uyarıydı bi dahaki sefere geberecektir.abd ab nin çoçuklarına teröristlere son uyarıdır sizleri hiç bir güç kurtarayamayaçaktır imdi bilesiniz derim abd sen aslında terörüstlerden hiç bir farkın yoktur bilesiniz ey abd dünyayı yaşammaz yapan kitlelin başisiniz bunuda bilin istedim senin de sonun geleçektir inşallah amın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!