KKTC'den ABD'ye sert tepki: Karşılık verilecek!

ABD, Kıbrıs Rum yönetimine silah desteğini sürdürüyor. KKTC söz konusu desteği kınadı. Rumların silahlanmasının bölgedeki istikrarı tehdit ettiğine dikkati çekti.

KKTC'den ABD'ye sert tepki: Karşılık verilecek!
KKTC'den ABD'ye sert tepki: Karşılık verilecek!
GİRİŞ 08.04.2023 17:35 GÜNCELLEME 08.04.2023 18:09
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri, önce Rum Kesimi'ne uyguladığı silah ambargosunu kaldırdı. Ardından karşılıklı askeri eğitimleri başlattı.

RUM LİMANINA DEMİRLEYEN ABD DENİZALTISINA ZİYARET

ABD’nin bölgedeki denizaltısı da Rum limanlarına demirledi. Bununla da kalmadı, Rum yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, denizaltıyı ziyaret etti.

Rum savunma bakanı Mihalis Yorgallas da ABD’den silah sistemleri alacaklarını açıkladı. Bu açıklama KKTC’de tepki ile karşılandı.

KKTC Dışişleri Bakanlığı, Rumların silahlandırılmasının Ada’da ve Doğu Akdeniz’de istikrar ve huzur ortamını bozacağı uyarısı yaptı.

'KARŞILIK VERİLECEK'

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, Rumların sistematik şekilde silahlandırıldığına işaret edildi.

Kıbrıs Türk halkının güvenliğini tehlikeye atabilecek faaliyetlerin karşılık bulacağı kaydedildi. Açıklamada ‘’Anavatan Türkiye ve KKTC, Kıbrıs Türk halkı ile Türkiye’nin güvenliğine yönelecek tehditlere karşı kararlılıkla hareket edeceklerdir’’ ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı, "tarih, güvenliğimize yöneltilen tehditlere karşı gösterdiğimiz kararlılığı teyit etmektedir" vurgusu da yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri’ne ait San Juan saldırı denizaltısının bir Rum deniz limanına demirlemesi de şiddetle kınandı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 137
  • Naci 1 yıl önce Şikayet Et
    KKTC bir deniz yolu köprüsü ile Mersin'e karayolu ile bağlansın ulaşıma hazır hale getirilsin KKTC böylece Türkiye'ye bağlanmış olur
    Cevapla
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    NE DURUYORSUNUZ gidin çin COSCO şirketine Güzelyurt Limanını kiralayın ve Maraş serbest bölgesinde şirket yönetim merkezi önerin.Hayfa limanını modern,ze etti ve işletiyor. ABD bas bas bağırdı yine bildiğini okumadımı. Arnavutluk ta Dedeağaç ta aynını yaptılar
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdin sonu az kaldi sabir ermek lazim
    Cevapla
  • Mgl 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd oraya yardım yapmıyor silah yığıyor,hazırlık içinde...benzer yığıntıyı yunanistan,suriye,ırak ...vs..yerlere de yapmıyor mu. 3.dünya savaşı hazırlığındalar. hedefte Türkiye var...
    Cevapla
  • Buse 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd bu bölgeyi terk etmiyor , bu bölgede tam bir kaos yaratıyor , bundan sadece müslümanlar değil sınır komşularıda zarar görüyor , bu coğrafyanın acilen birbşrinr destek vermesi gerekiyor
    Cevapla
  • enver 1 yıl önce Şikayet Et
    tarihe bir bakın, ne görüyorsunuz? tüm topluluklar devletler en zayıf anında işgal edilmiş, parçalanmışlardır. günümüzdeki bu çevreleme ise, ülkemizin en zayıf anını beklemek ve gözlemkle eyleme geçme niyetlerinden başka ne olabilir ki. ülke içindeki işbirlikçilere baksanıza bunlar yerli değil. kökleri dışarıda olan isim değiştirmiş yerlilerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Personel maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı içki ısmarladı
1 milyon TL altında 8 araç modeli kaldı!  İşte araçların listesi...